Jobbagyféltekés rajztanfolyam indul Nagyváradon

Jobbagyféltekés rajztanfolyam indul Nagyváradon
Háromnapos, intenzív jobbagyféltekés rajztanfolyam indul Nagyváradon, Mihály Gyopárka és Szalontai Ferenc rajzoktatók vezetésével.

Időpont: szeptember 16–17–18. A résztvételhez előzetes beiratkozás szükséges: tel. 0743–08–43–18 (Kovács Laura).
Miből áll a jobbagyféltekés rajzolás? A módszert Betty Edwards amerikai rajztanárnő fejlesztette ki a 80-as évek elején. Lényege, hogy olyan környezetet teremtünk, olyan eszközöket használunk és olyan gyakorlatokat végzünk, melyek segítségével „kifárasztjuk” a logikus, elemző bal agyféltekét, működésre serkentve a jobbagyféltekénk vizuális, kreatív, globális észlelési működésmódját. Tulajdonképpen egy mentálisváltást tanít a két agyfélteke között. A gyakorlatok nem igényelnek rajztudást. Elegendő, ha valaki teljesen átlagos kéz-szem koordinációval bír, és van annyi kézügyessége, hogy tud írni. A feladatok végigveszik a rajzolás öt alapkészségét, a szélek, -terek, -viszonyok, a fény-árnyék és a teljesség észlelését.
Kinek ajánljuk? (11-99 éves korig) Akik szeretnek rajzolni és szeretnének új látásmódot megismerni, hogy rajzaikat ezáltal is színesíteni tudják; akik úgy gondolják, hogy egyáltalán nem tudnak rajzolni és kíváncsiak arra, hogy milyen képességeik vannak; akik szeretnének gyors fejlődést elérni rajztudás terén (pl. egy vizsga, felvételi miatt); akik úgy érzik, hogy napjainkban a kreativitás, az empátia, a játékosság, az önmagunk tudatosságának fejlesztése adhat biztonságot. Ezen az úton egy jelentős lépést jelent az együtt töltött három nap.

Előnyök

A jobbagyféltekés rajztanfolyam során elsajátított készségek milyen előnyt hoznak számodra? Megtanulsz portrét rajzolni (és nemcsak); növeled az önbizalmad; egy új oldalról ismered meg önmagad; kiteljesedettebb leszel; kialakítasz egyfajta művészi látásmódot; más összefüggéseiben látod a világot; szárnyakat kap kreativitásod; fejleszted intuíciód; növeled az alkotóképességed; hatalmas lépést teszel a személyiségfejlődésedben; lesz egy új hobbid.