Jó ütemben készül a Bors–Bihar autópálya-szakasz

Akt.:
Jó ütemben készül a Bors–Bihar autópálya-szakasz
Jövő nyárra elkészülhet az 5,35 kilométeres rész.

A munkálat olyan jó tempóban halad, hogy 2020 nyarára elkészülhet az észak-erdélyi autópálya Bors–Bihar szakasza, derül ki abból a közleményből, melyet a kivitelező adott ki augusztus 15-én. A szöveget olyan fotókkal illusztrálták, melyeket ugyanazon a napon készítettek, amikor munkaszüneti nap lévén, nem zajlott semmilyen tevékenység a helyszínen. Az autópálya A3 jelzésű, 5,35 kilométeres szakasza minden fázisának építése (ide értve a Szatmár–Nagyvárad vasútvonal feletti átjáróét is) a tervezettnél is jobb ritmusban halad, ám ahhoz, hogy ez továbbra is így maradjon, az kell, hogy az Országos Közútkezelő Társaság (CNAIR) mindig rövid időn belül egyenlítse ki a kivitelező számláit, szögezi le a közlemény. A szóban forgó autópálya-szakasz kapcsolódni fog a Magyarországon készülő M4-es autópályához, melynek határig nyúló része minden bizonnyal hamarabb elkészül, mint a Bihar megyei.

Máshol nem haladnak

Korántsem ilyen jól alakul a helyzet a Bihar megyei autópályarész további szakaszaival. A Bihar–Bisztraterebes szakasz már sokadszor a versenytárgyalás fellebbezésének szakaszában van, míg a Bisztraterebes–Berettyószéplak szakaszra, bár már két hónapja túl vannak a fellebbezések elbírálásán, még mindig késik a kivitelezési szerződés aláírása.

Visszatérve a Bors–Bihar szakaszra, a beruházás értéke 28,5 millió euró+áfa, a Trameco Bihor – Vahostav (Szlovákia) – Drum Asfalt – East Water Drillings konzorciummal tavaly decemberben kötöttek szerződést a munkálatra, ami idén tavasszal kezdődött el, a kivitelezési határidő 15 hónap.

 

Rencz CsabaA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .