Jó jegyért ingyen állatkert

Jó jegyért ingyen állatkert
Országos szinten egyedülálló kezdeményezést mutattak be a Nagyváradi Állatkert előcsarnokában tartott sajtótájékoztatón: ingyen fogadják azokat a diákokat, akik jó eredményeket érnek el.

Bimbó-Szuhai Tibor, a Nagyváradi Állatkert ügyvezetője a keddi sajtótájékoztatón elmondta: a kétségtelenül eredeti kezdeményezéssel első sorban a diákok környezettudatosságát szeretnék fejleszteni, hiszen az állatkert látogatása az egyik legjobb módszer arra, hogy a gyerekek ráébredjenek arra, hogy az emberek felelősek az állatok védelméért.

Környezettudatosság

Konkrétan arról van szó, hogy egészen az iskolaév végéig ingyen látogathatják az állatkertet azok a tanulók, akik tízest, illetve nagyon jó minősítést kapnak biológiából. Egy minősítés, illetve jegy egyszeri látogatásra elegendő és harminc napig érvényes. Tehát, ha az iskolaévnek vége is van június 21-én, ha például június 18-én kap tízest egy diák biológiából, akkor július 19-ig ejtheti meg a látogatást. Az alsó tagozatosoknál a természettudományból kapott nagyon jó minősítés számít, a nagyobbak pedig botanikából, zoológiából, ökológiából kell tízest kapjanak, s hogy a hetedikesek se maradjanak ki, az állatkert vezetősége úgy döntött, hogy az anatómiából kapott tízest is figyelembe veszik. „A tanfelügyelőség is pozitívan állt hozzá a kezdeményezésünkhöz, és ígéretet kaptunk arra, hogy népszerűsíteni fogják az akciót. Azt gondolom, ez a gyerekeknek ez nagyon fontos” – mondta az állatkert ügyvezetője.
A tegnapi sajtótájékoztatón jelen volt Nicolae Avram megyei főtanfelügyelő is, aki kifejtette: nagyon jó ötletnek tartja mindezt, s biztos benne, hogy ezáltal a gyerekek szívesebben tanulják majd a biológiát, s egymásra is lelkesítő hatással lesznek.

Neumann Andrea

Címkék: ,