Jó hírek Kevinről

Jó hírek Kevinről
Legutóbb márciusban írtunk a köröstarjáni, hatéves Varga Kevinről, amikor arról számoltunk be, hogy felkészítik az őssejt átültetésre a Temesvári Szervátültetési Intézetben. Mint már többször is említettük, a kisfiú az utóbbi négy év alatt rengetegszer kapott citosztatikumokat, sajnos kétszer is áttétek képződtek a szervezetében, de a terápia hatásosnak bizonyult.

Márciusban a temesvári szakemberek 15% túlélési esélyt adtak neki a műtétet követő túlélésre, de a szülők úgy döntöttek, mindenképp ezt az utat választják, mert amúgy semmi esélye nem lenne a.
Kevint egy komoly kezelést követően műtötték meg, s úgy tűnik, hogy minden rendben, a Bécsben elvégzett vizsgálatok azt igazolják, hogy az új sejtek már működni kezdtek a szervezetében. Még az elkülönítőben van, de valószínű, hogy pénteken kiengedik, tudtuk meg a nagymamájától.
Mindenképp említést érdemel Varga Gabriela, a kisfiú édesanyja, aki, mint megtudtuk, negyedike óta bent van Kevinnel és azóta gyakorlatilag egy széken kell ülnie éjjel és nappal. Eredetileg nem is akarták beengedni, de a kisfiú nem tűrte, hogy elválasszák őket, mondta a nagymama. Akárhányszor beszélnek, az édesanya mindig bizakodó, soha nem panaszkodik.
Aki pénzzel szeretné támogatni a családot, az adományt a szerkesztőségünkbe is elhozhatja, vagy átutalhatja a Transilvania Bankban nyitott számlára: RO02BTRL00501201L96201XX. A számla Varga Gabriela nevén van.