Jó hangulatban telt a nyugdíjasbál

Jó hangulatban telt a nyugdíjasbál
Nagyvárad- Kiváló társaság, jó hangulat, minőségi zene, finom vacsora- csak a legek szintjén lehet tudósítani arról az őszi bálról, melyet az idén is megszervezett a Szilágyi Ibolya elnök asszony vezette Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete a Kolozsvári úti római katolikus kultúrotthonban.

Nem csak Váradról érkeztek vendégek, hanem a nagyszalontai és a debreceni társszervezetek is képviselték magukat, így körülbelül 180-an élték át közösen azt a fantasztikus érzést, hogy milyen jó együtt lenni, egy magyar közösségben szórakozni. A zenét Törő Gyuszi és Kanalas Sándor biztosította, és színpadra lépett a nyugdíjasegyesület táncegyüttese is, egy talpraesett, jó kidolgozott produkcióval. Ez alkalommal ugyanakkor egy mítosz is megdőlt, éspedig az, hogy az ősz hajú korosztály nem ért a modern kütyűkhöz, ugyanis a fellépőkről számos fénykép és mozgófelvétel készült okostelefonok és táblagépek segítségével.
Amúgy néhány kivételtől eltekintve- amikor a résztvevők éppen az ételüket fogyasztották, vagy technikai szünetet tartott a zenészduó- szinte mindvégig telve volt a táncparkett, és a bálozók a fiatalabb korosztályokat is meghazudtoló energiával ropták. Egy újabb emlékezetes összejövetel gazdagodott tehát ezen civil szervezett képzeletbeli emléktára, egy olyan élménydús rendezvénnyel, melyről joggal lehet majd mesélni a kíváncsiskodó unokáknak.

Ciucur Losonczi Antonius