ERDON Bulvár

2009.01.02. 13:05

Halálos tűz Bangkokban

<p>Legkevesebb 59 ember halt meg szerda éjszaka egy bangkoki éjszakai bárban keletkezett tűzben.</p>

Az első jelentések szerint mintegy száznyolcvanan megsebesültek. A bárban tartózkodók az újévet ünnepelték. A hatóságok nem tartják kizárnak, hogy a halálos áldozatok száma emelkedni fog. Ötvenhárman a helyszínen, hatan pedig a kórházba szállítás után haltak meg. A rendőrség egyelőre nem tudja a tűz okát. Egy illetékes szerint vagy egy petárda robbanása, vagy elektromos rövidzárlat miatt lobbanhattak fel a lángok. Az éjszakai bár a thaiföldi főváros központjában egy vigalmi negyedben van.

Ezt a városrészt külföldi turisták és a helybeliek egyaránt előszeretettel látogatják. A mulató zsúfolásig tele volt, mintegy ezren köszöntötték az új évet közöttük sok külföldi is, amikor éjfél után nem sokkal bekövetkezett a tragédia. A hatóságok első összesítései szerint a sebesültek között ausztrál, nepáli, japán és holland állampolgárok is vannak. A halottak nemzetiségéről még nem közöltek adatokat. A bangkoki magyar nagykövetség ügyeletese az MTI érdeklődésére közölte: a külképviselet a helyi hatóságoktól továbbra sem kapott tájékoztatást arról, hogy magyar állampolgár a tűzvész érintettje lett volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!