Jelentős fejlesztések

Pénteken a Fiatal baloldal nyíregyházi és megyei szervezete tartott sajtótájékoztatót. Novák Péter megyei elnök a Fidesz és a szolidaritás kapcsolatáról szólva elmondta, hogy a jobboldali pártnak nem kellene a szájára venni ezt a jelszót, mert neki az a véleménye, hogy minden rossz. A szolidaritás a baloldali párt jelszava volt és marad.

Jeszenszki András városi alelnök sorra vette azokat az eredményeket, amelyeket a jelenlegi kormány elért, illetve azokat, amelyeket Nyíregyháza város vezetése irányításával az itt élők megvalósítottak. Elkészült a Debreceni, a Pazonyi és az Orosi út négysávosítása. Oroson harminc utcát újítottak fel. Járdafelújításra az önkormányzat az elmúlt két évben 90 milliót költött.

Bővült az ivóvíz- és a szennyvízhálózat, terek és parkok létesültek. Jelentős volt az intézményhálózat bővítése és felújítása: az általános iskolák részesültek a felújításban, de ide tartozik a megyei és városi könyvtár, a Nyíregyházi Főiskola, az élményfürdő, a megyei bíróség, az új városi ügyészség, az új városi rendőrkapitányság. Eredmények születtek a panelprogramban, a hulladékgyűjtésben, a közbiztonság javításában.

- Nagy István Attila –