Jelentős fejlesztés indult a tasnádi egészségügyi intézményben

Szakorvosok és családorvosok is részt vettek az avatóünnepségen
Szakorvosok és családorvosok is részt vettek az avatóünnepségen
A tasnádi járóbeteg-rendelőintézet csak egy a kisváros egészségügyi intézményrendszerében megkezdett fejlesztések közül. Jelenleg folyamatban van a szülészet és a nőgyógyászat épületének felújítása, ahol az elkövetkezőkben a gyermekgyógyászati szakrendelés fog működni.

 

Ezentúl nem kell Nagykárolyba vagy Szatmárnémetibe utazniuk a tasnádi és környékbeli lakosoknak, hiszen jövő héttől beindul a szolgálat a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház tasnádi kirendeltségében. A járóbeteg-rendelőintézetben hétfőtől 11 szakosztály lép működésbe (az igények szerint újabb szakrendelők is beindulhatnak): sebészet, fül-orr-gégészet, ortopédia, bőrgyógyászat, pszichiátria, ideggyógyászat, szülészet-nőgyógyászat, családtervezési tanácsadás, szemészet, belgyógyászat és gyermekgyógyászat. Ugyanakkor orvosi laboratórium és gyógyszertár is helyet kap az épületben.

A tasnádi kirendeltség vasárnapi felavatásán a helyi és megyei közigazgatási, illetve egészségügyi hatóságokon kívül jelen voltak a rendelőintézet leendő szakorvosai, valamint a helyi és környékbeli családorvosok is.

Csehi Árpád megyei tanácselnök üdvözlőbeszédében kihangsúlyozta az egészségügyi fejlesztések jelentőségét megyei és helyi szinten egyaránt, majd megköszönte a helyi önkormányzat hozzájárulását a rendelőintézet rehabilitációjához. A városvezetés 50 ezer lej értékű felszerelést biztosított a rendelőintézetnek. Véron András polgármester is köszönetet mondott a megyei tanácsnak, majd kiemelte, hogy a megyei egészségügyi fejlesztési stratégiának köszönhetően egy év alatt példaértékű fejlesztési folyamat indult be Tasnádon is, hiszen a poliklinika felújítása mellett jelenleg a szülészet és a nőgyógyászat épülete is korszerűsítés alatt áll, a helyszínen a gyermekgyógyászat fog működni a jövőben. Marc Adrian, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere, valamint dr. Nagy Tünde, a rendelőintézet vezetőorvosa felszólalásukban biztosították a jelenlévőket arról, hogy a mintegy 25-30 ezer helyi és környékbeli lakosnak megfelelő egészségügyi ellátásban lesz része a jövőben.

A szakrendelők órarendje

Sebészet – dr. Deac Cosmin (hétfőn 7-14 óra között), ortopédia – dr. Rădulescu Cristian (pénteken 7-14 óra között), fül-orr-gégészet – dr. Marian Silviu (hétfőn 15-22 óra között), bőrgyógyászat – dr. Buşilă Terézia, dr. Vörös Gabriella és dr. Nichita Marcel (csütörtökön 7-14 óra között – havi váltásban), pszichiátria, ideggyógyászat – dr. Durla Anca, dr. Pop Alina (csütörtökön 7-14 óra között – havi váltásban), szülészet, nőgyógyászat – dr. Ghiţiu Anton (hétfőtől péntekig 7-14 óra között) és dr. Costin Radu (hétfőn 7-14 óra között), családtervezési tanácsadás – dr. Kiffer Erzsébet (pénteken 7-14 óra között), szemészet – dr. Levai Lehar (kedden 7-14 óra között), belgyógyászat – dr. Dohi Lóránd (hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 7-14 óra között, csütörtökön 14-21 óra között), gyermekgyógyászat – dr. Nică Mircea (hétfőtől péntekig 7-14 óra között).

Ifj. Deák Endre