Szabályellenesség

2021.02.18. 10:50

Kék hírek Bihar megyében

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ellenőrzések. Ahogy minden nap, tegnap is közúti ellenőrzéseket tartott a Bihar Megyei Rendőr-felügyelőség. Összesen 113 pénzbírságot osztottak ki 55.625 lej értékben. Emellett három jogosítványt, négy forgalmi engedélyt vontak be, három ütközésről adtak számot. A pénzbírságok közül a legtöbbet (49-et) gyorshajtásért szabtak ki, tizennégyet a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, nyolc gyalogost büntettek meg az úttesten való szabálytalan átkelés miatt, nyolc gépjárművezetőt azért, mert szabálytalan helyen álltak meg, további négyet, mert telefonjaikat használták vezetés közben, két szabálytalan előzés miatt is büntettek, és 28 bírságot egyéb kihágások miatt osztottak ki.

Gyorshajtás. Egy húszéves fiatalt értek gyorshajtáson kedd reggel 8.17-kor az 1-es országúton, Köröstopa településen. A báródsomosi férfi 108 km/órával haladt településen belül, ahol a sebességhatár 50 km/óra. A fiatal jogosítványát 90 napra bevonták és büntetőpontokat is kapott. A rendőrség közleményében figyelmezteti a járművezetőket, hogy a közúti balesetek egyik leggyakoribb okozója a gyorshajtás, így nagyon fontos, hogy az autósok mindig alkalmazkodjanak a szabályokhoz és az útviszonyokhoz.

Baleset. Sikertelen előzés miatt a leállósávban borult fel az a negyven éves bukaresti nő a járművével, aki kedd délután Nagyváradon haladt Nagyürögd irányába. Egy dupla pótkocsis teherautót akart megelőzni, de amikor vissza akart kanyarodni a saját sávjába, nekiütközött a teherautó vezetőfülkéjének, majd elvesztette az uralmat a jármű fölött, és felborult a leállósávban. A nő nem szenvedett súlyos sérüléseket. A teherautót egy 56 éves lettországi férfi vezette. A rendőrség nyomozást indított.

Ütköztek. A 76-os országútra akart felhajtani autójával kedd délben egy 19 éves fiatal, de mivel nem bizonyosodott meg arról, hogy ezt biztonságban megteheti-e, nekiütközött egy azon haladó járműnek, melyet egy 23 éves biharlonkai hölgy vezetett. Utóbbi könnyebb sérüléseket szenvedett. A vaskohi rendőrség eljárást indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!