Jegesek a folyóvizek is

Jegesek a folyóvizek is
A Körösök Vízügyi Igazgatósága felhívja a lakosság figyelmét, hogy a folyóvizeken jelentkező jégréteg veszélyt jelenthet a rá merészkedőkre.

Az utóbbi hetek hideg időjárásának következtében befagytak a folyók felszínei a Körösök vízgyűjtő medencéjében. Ez annál is inkább bekövetkezhetett, mert a folyók hozama csökkenést mutat ebben az időszakban. Pillanatnyilag a legnagyobb jegesedés a Berettyón, a Fekete-Körösön, a Hollódon, a Topán, a Fenes-patakon, a Nimăieşti- és a Jád-völgyben tapasztalható. Feltöltése óta először jegesedett be a Berettyószéplak melletti gyűjtőtó, mintegy 40 hektárnyi felületen.

Van elég víz

Dorel Dume, az igazgatóság vezetője felhívta a figyelmet: bár egyes helyeken a jég alkalmasnak tűnhet sportolásra, de annak egyenetlensége, a vastagodó és vékonyodó szakaszok váltakozása magában rejti a beszakadás, a jégre merészkedők vízbe merülésének veszélyét. Ebben a periódusban a vízügyi mérések elvégzése is nehézségekbe ütközik, azonban a fogyasztók vízellátását nem fenyegeti veszély, hiszen összesen 128 millió köbméter víz van a vízgyűjtőkben.

Címkék: , ,