Jé, ők még megvannak? – 11 sztár, aki mostanában nem dobbant túl nagyokat

Jé, ők még megvannak? – 11 sztár, aki mostanában nem dobbant túl nagyokat
© Fotók: AFP
Híressé válni nem könnyű, de a hírnevet fenntartani sokkal nehezebb – ezzel a problémával szinte az összes népszerű színész szembenézett már. A hollywoodi verseny elképesztően intenzív: fiatal színészek jönnek-mennek, de csak a a legtehetségesebbek képesek fennmaradni a víz felszínén. A Bright Side ezúttal olyan celebeket szedett egy csokorba, akik egykor fényesen csillogtak, mostanában viszont mintha kissé eltűntek volna.

11. Demi Moore

Fotó: AFP / Angela Weiss

Egy időben Demi Moore-ral volt tele a bulvársajtó: először elvált Bruce Willistől, aztán hozzáment Ashton Kutcherhez, plasztikai műtéteket végeztetett magán, szakított Kutcherrel és így tovább. De a színésznő karrierje sajnos közel sem ennyire élénk. A Ghost sikerét nem igazán tudta megismételni, sőt azóta még két Arany Málna-díjat is kiosztottak neki.

10. Tobey Maguire

Fotó: AFP / Loic Venance

Pókember szerepe igazi hollywoodi sztárt csinált Maguire-ből, Kirsten Dunsttal elcsattintott csókja pedig egyike a filmtörténelem leghíresebb csókjeleneteinek. A színész további két Pókember-filmben is szerepet kapott, de azóta mintha nem igazán találná a helyét. Feltűnt ugyan például a Sin Cityben, vagy A nagy Gatsbyben (ő volt a narrátor), de ez fényévekre van attól a karriertől, amit annak idején jósoltak neki.

9. Jessica Alba

Fotó: AFP / Jean-Baptiste LaCroix

Albára a James Cameron-féle Sötét angyal-sorozatban figyelt fel a világ, ez hozta meg például neki a Sin Cityben látott sztriptíztáncos szerepét is. Ezután a színésznő feltűnt például néhány romkomban, a Machetében és A gyilkos bennem él című thrillerben is. Utóbbi ugyan bezsebelt néhány jó kritikát, de korántsem volt akkora siker, mint mondjuk a Sin City.

Mostanában Alba inkább üzleti vállalkozására koncentrál. 2011-ben társalapítóként részt vett a környezetbarát termékekre szakosodott The Honest Company nevű cég létrehozásában, 2016-ban pedig ott volt a Forbes az USA leggazdagabb 40 év alatti vállalkozóit összegző listáján is.

8. Taylor Lautner

Fotó: AFP / Valerie Macon

Az Alkonyat-filmek idején a moziért rajongó lányok két táborra osztódtak: egyik felük Robert Pattinson által életre keltett rejtélyes vámpírért volt oda, míg a másikuk a bájos vérfarkasról, Taylor Lautnerről álmodozott. Filmbéli kollégáival ellentétben Lautnernek sosem sikerült igazán meghódítania a mozi világát: majdnem az összes filmje elhalt az érdektelenségben.

7. Carrie-Anne Moss

Fotó: AFP / Angela Weiss

A Mátrixot 1999-ben mutatták be, és egyből kultfilmmé vált, a Trinityt alakító Moss pedig szinte egyik napról a másikra lett elképesztően híres. Később játszott a széria két folytatásában, valamint pár Marvel-sorozatban is, de azóta is Trinity karrierje legfontosabb és legemlékezetesebb szerepe.

6. Zach Galifianakis

Fotó: AFP / Francois Guillot

A Másnaposok igazi kasszasiker volt, és rendre feltűnt a 2009 legjobb filmjeit összegző listákon. A folytatás még elődjénél is több pénzt hozott a konyhára, az összbevétele több mint 500 millió dollár volt. Galifianakisből egy csapásra sztár lett, de a Másnaposok óta nem volt igazán maradandó alakítása.

5. Helen Hunt

Fotó: AFP / Joe Klamar

Huntot a Megőrülök érted című sorozat emelte a nagyok közé, ezért négy Emmy-díjjal és három Golden Globe-bal is jutalmazták őt. Ezt követően jött a Jack Nicholsonnal közösen készített Lesz ez még így se!, amiért az Oscart is megkapta. Ezen elismerések hosszú sora segíthetett volna Huntnak karrierje felépítésében, de a színésznő többi munkája már közel sem volt ennyire briliáns, legalábbis a kritikusok szerint. Legutóbbi jelentősebb szerepe A kezelés című 2012-es filmben volt.

4. Macaulay Culkin

Fotó: AFP / Valerie Macon

Culkin neve egyenlő a gyereksztár definíciójával. A Reszkessetek, betörők! volt messze a legsikeresebb filmje, de ennek is már majdnem 30 éve. A világ azóta a színész hullámvasútszerű magánéletével van elfoglalva.

3. Jessica Biel

Fotó: AFP / Valerie Macon

Biel karrierje a Hetedik mennyország című sorozatban kezdődött, ahol egy kaliforniai protestáns pap legidősebb lányát alakította. Legsikeresebb szerepe A mágusban volt, itt a főszereplő szerelmét játszotta. Sajnos még mindig nem sikerült bevennie Hollywoodot, mostanában rendre csak a jelentéktelenebb szerepek találják őt meg. Sorozatokban viszont már valamivel sikeresebb: 2017-ben a The Sinnerért például Golden Globe-díjra is jelölték.

2. Elijah Wood

Fotó: STR / AFP

Wood, bár a legtöbben Zsákos Frodó karaktere miatt ismerik, nem az a színész, aki egyetlen szerep miatt lett híres: rengeteg projektben alkotott már maradandót, mint például az Egy makulátlan elme örök ragyogása, a Huligánok, vagy a Wilfred és a Dirk Gently’s Holistic Detective Agency nevű sorozatok. Ennek ellenére mégis rajongók milliói kötik őt össze A Gyűrűk Urában látott szerepével.

1. Megan Fox

Fotó: AFP / Robyn Beck

Jessica Albához hasonlóan Megan Fox is folyamatosan ott van a világ legvonzóbb nőinek listáján. Fox színészi karrierjében viszont már nem ennyire sikeres. Két elképesztően jól teljesítő Transformers-film után otthagyta az egész projektet (nem tudni biztosan, miért), és azóta nem vállal túl sok munkát.

Forrás: Bright Side


Általában az a szabály, hogy a színészek még akkor is pozitívan nyilatkoznak filmjeikről, ha azok nem éppen számítanak közönségsikernek. De azért vannak kivételek: néhányan közülük az elért sikertől függetlenül utálják a saját munkáikat. A Bright Side összeállítása. 1. Daniel Radcliffe - Harry Pott...

Lekésted életed nagy lehetőségét? Kifutottál az időből, hogy valóra váltsd az álmaid? Csak hiszed! A Bright Side válogatásában 27 híres ember szerepel, akik élő bizonyítékként szolgálnak arra, hogy sohasem késő a siker útjára lépni. Samuel L. Jackson 43 éves korában lépett be az A-kategóriás szín...