Jazzfesztivál Kolozsváron és Nagyszebenben

Október 10-14 és 12-14 között Kolozsváron illetve Nagyszebenben rendezik meg a Transilvania Jazz Festivalt. A nagyszabású zenei rendezvény október 10-én a kolozsvári Egyetemisták Kultúrházában kezdődik, amikor Sanda Weigl & The Orchestra, továbbá Alex Harding, Lucian Ban, Gerald Cleaver, Sean Conly és Lilly Henley lép fel. 11-én ugyanott Jean-Francois Maljean (Belgium) ad zongorakoncertet.

Őt Teodora Enache (Románia) & Olivier Gatto Paraphernalia (Franciaország) fellépése követi, az ő speciális meghívottjuk Billy Cobham (USA) lesz. Október 12-én Doru Apreotesei és Mihai Farcas ad koncertet a szebeni imperium jazz band kíséretében, majd Johnny Raducanu szóló zongoraestjét élvezheti a közönség.

13-án a magyarországi Hungarian Jazz & Blues Group: Rackajamon a sor, hogy elszórakoztassa a jazzrajongókat, míg e feladat 14-én a Régis Huiban Grupra (Franciaország) illetve az Andre Ocholdo & The Jazzish Quintetre (Lengyelország) hárul. Minden fesztiválnapon a kolozsvári Diesel és Fashion klubokban jam-sessionok lesznek.

Nagyszebenben október 12-én a belgiumi Jean-Francois Maljean lép fel az Imperio Pub-ban, 13-án a Pavilion 2007-ben Billy Cobham és barátai illetve Olivier Gatto Paraphernalia köoncerteznek. Ugyanezt teszi az Imperium Pub-ban Doru Apreotesei & Mihai Farcas az imperium jazz band kíséretében. A fesztivál október 14-én a nagyszebenbeni Imperium Pub-ban zárul a Hungarian Jazz & Blues Grup: Rackajam (Magyaroszág) fellépésével.

A fesztivál Nagyszebenben zajló ideje alatt a résztvevő muzsikusok egy része (Olivier Gatto, Roger Biwandu, Jean-Francois Maljean, Billy Cobham, Camelia Ben Naceur és Regis Huiban) mesterkurzusokat fognak tartani a Gh. Dima Zeneakadémián.