Jazz koncert a Moszkvában

Jazz koncert a Moszkvában
2012. március 2-án, pénteken 20 órai kezdettel a Mario & the Teachers együttes lép fel a Moszkva Kávézóban. Mario Florescu nemzetközi hírű ütőshangszer művész, pályafutása során olyan zenészekkel játszott együtt, mint Harry Tavitian és Horea Crisovan a Shabah nevű formációban, mellyel bejárták Európa és Amerika zenei fesztiváljait.

 

Új formációja bár fiatal kezdeményezés, nagyon energikus és zeneileg a legkifinomultabb jazz együttesek egyike a mai román zenei palettán. Radu Rotaru zongoratanár és bár a klasszikus zene világából érkezett, elmélyült a jazz, sőt leginkább az etno-fusion világában. Iancu Magdau a trió legfiatalabb tagja – Radu Rotaru tanítványa – számos hazai és nemzetközi verseny díjazottjaként érdemelte ki helyét a formációban.

Az együttes stílusa sajátosan balkáni, hiszen a kárpátok és a balkán lüktetésvilágát egyesíti az amerikai jazz ritmusvilágával. Így születik meg az etno-fúzió, ami leginkább meghatározza az együttest. Az est meglepetésvendége Cserey Csaba ütőshangszer művész, akit szükségtelen bemutatni a Váradi közönségnek, hiszen három alkalommal is teltházas koncerttel örvendeztette meg a hallgatóságot.

A belépés díja 10 lej. Minden zenekedvelőt szeretettel várnak!