Javítják a telegdi vízgyűjtőt

Bihar megye – A Körösök Vízügyi Igazgatóság által kiadott közlemény szerint nem felelnek meg a valóságnak azok a sajtóban megjelent állítások, melyek szerint olyan törésvonal keletkezett a telegdi vízgyűjtő gátján, mely veszélybe sodorná a környékbeli lakosság biztonságát.

A helyszínen zajló javítási munkálatok ugyanis csupán a Hidroelectrica Rt. által gyakorlatba ültetett befektetési program részét képezik. Ennek megfelelően a június 16. és július 20. közötti időszakban csak annyi vízet eresztenek le a vízgyűjtőből, hogy a napi szintcsökkenés ne legyen több 0,5 méternél, július 21-31. között pedig annyit, hogy a csökkenés ne haladja meg a napi 1 métert. A tényleges munkálatok augusztus 1-20. között fognak lezajlani, a Telegdi-tónak a vízzel való feltöltési folyamata pedig fokozatosan fog megtörténni, augusztus 20. és október 31. között.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .