Javítják a főutakat

Akt.:
Javítják a főutakat
Felkészülten várják a telet, mondta el Octavian Balog, az Országos Utak Bihar megyei részlegének vezetője a prefektusi kollégium mai ülésén. Mint elhangzott, ugyanazokkal a cégekkel működnek együtt mint tavaly és tavaly előtt, mivel elégedettek a szolgáltatásaikkal.

Egyelőre egy tonna sóval rendelkeznek, ez három komoly beavatkozásra elégséges, de szerződést kötöttek további mennyiségekre is. A prefektus kérdésére válaszolva a későbbiekben elmondta: terveik szerint további 6500 tonna megvételére és elszállítására kötnek szerződést, ennek hetvenöt százalékát december közepéig kapják majd meg, a fennmaradó részt pedig jövő év elején. Az utóbbi időben több járművet is kaptak – egyelőre ötöt, s az elkövetkezendőkben további nyolcat – így mind a nyolc megyei körzetet el tudják látni saját hóeltakarító járművel.

Elkezdődtek a javítási munkálatok – többek között az Aradot és Nagyváradot összekötő 79 sz. főút javítását végzik, itt nagyon sok gond volt a felújítást végző céggel, nem volt, aki utóbb karbantartsa, ezek a problémák nagyrészt mostanra megoldódtak. A tervek szerint a tél beálltáig a megyében lévő összes főutat megjavítják és az útjelzéseket is felújítják – ugyanis rövidülnek a nappalok, s sötétben, rossz útviszonyok között ezek nagyon fontosakká válnak.

Amint a jelentésben szerepel, az elkövetkezendőkben a rendőrséggel közösen ellenőrzik majd, hogy a járműveket ellátták-e tulajdonosaik téli gumikkal, csúszásgátló láncokkal. Ahhoz, hogy ismerjék a reális helyzetet, ahányszor csak szükséges, hajnali három és reggel hét, valamint délután három és hét óra között helyszíni ellenőrzéseket tartanak.