Kék hírek

2020.07.29. 11:18

Rendőrségi hírek

Letartóztatások. Letartóztatott a rendőrség hétfőn egy 43 éves nagyváradi nőt, akit megvesztegetés miatt ítélt el a Bihar megyei törvényszék. A nőt 3 év és 5 hónap börtönbüntetésre ítélték. Szintén megvesztegetés miatt ítéltek el egy 53 éves nagyváradi nőt, ő 3 év és 8 hónapot kapott, hétfőn tartoztatták le. Mindketten a nagyváradi börtönben töltik le büntetésüket.

Lopott bicikli. Egy 18 éves biharfélegyházi (Roșiori) fiatalember hétfőn este értesítette a rendőrséget, hogy ellopták a biciklijét. A rendőrök nem sokkal később elfogták a tettest Székelyhídon, egy 20 éves biharfélegyházi fiatalember volt. A biciklit visszakapta az eredeti tulajdonosa, a tolvaj ellen eljárás indult.

Cserbenhagyásos gázolás. Biharhosszúaszón hétfő este elütött egy 55 éves Fehér megyei férfi egy kisteherautóval egy két éves vasandi (Oșand) kislányt. A gyermek felügyelet nélkül tartózkodott az utcán és szabálytalan helyen ment át az úton. A sofőr a rendőrség értesítése nélkül hagyta el a baleset helyszínét, később fogták el. A gyermek könnyebb sérüléseket szenvedett, kórházba szállították, az ügyben további vizsgálat folyik.

Ütköztek. Az 1-es jelzésű országúton, Fugyivásárhelyen (Oșorhei) hétfő reggel egy baleset történt. Egy 51 éves váradi nő egy személyautót vezetett, azonban nem adott elsőbbséget, emiatt tolatás közben ütközött egy másik autóval, melyet egy 48 éves vársonkolyosi (Șuncuiuș) férfi vezetett. Az első autó vezetője többszörös sérüléseket szerzett, kórházba szállították.

Ütköztek. A 19B jelzésű országúton, Újbártfalván (Satu Barbă) egy 77 éves margittai férfi egy személyautót vezetett, majd záróvonalon át akart megelőzni egy szekeret. Későn vette észre, hogy egy személyautó jön szemből, ezért, hogy elkerülje az azzal való ütközést, a szekérbe hajtott. A szekeret hajtó férfi könnyebb sérüléseket szenvedett. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Karambol. Érmihályfalván hétfőn egy 73 éves férfi egy elektromos kerékpárral haladt, majd egy jobbra forduláskor elvesztette az uralmat a jármű irányítása felett és elborult. Az idős férfi könnyebb sérüléseket szenvedett. Vizsgálat zajlik az ügyben.

Adócsalás. A rendőrség befejezte a nyomozást egy 46 éves székelyhídi férfi és egy 52 éves váradi férfi ügyében, akiket adócsalással és adócsalásban való részvétellel vádolnak. A vád szerint a 46 éves férfi 2013 és 2016 között adminisztrátorként dolgozott, fiktív adatokat vezetett be a könyvelésbe bizonyos termékek vásárlása címszó alatt, ezzel 916.004 lejt csalt el, ebben segített neki az 52 éves férfi egy fantomcéggel. Az államnak okozott kár 295.485 lej. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!