Erdon - Nemzetkozi

2011.12.09. 12:56

Jegygyűrűjével ásta ki magát

Jegygyűrűjének köszönheti életét az a fiatal lengyel nő, Michelina Lewandowska, akit párja és annak barátja élve temetett el egy erdőben, miután sokkolóval megbénította.

 

 

Michelina Lewandowska (27) azzal a szerelmi záloggal szabadította ki magát, amit korábban a támadójává lett kedvesétől kapott. A nő szerdán tett vallomásában félelmetes részletességgel mesélte el azt a félórát, amit a föld alatt töltött.

 

 

„Csak a földet éreztem”

 

 

Michelina és párja, a gyilkossági kísérlettel vádolt Marcin Kasprzak kapcsolata pár hónapja romlott meg, a férfi végül úgy határozott, megbénítja, majd megkötözi, és elássa barátnőjét, hogy megszabaduljon tőle. Csuklóját szigetelőszalaggal kötözte össze, és a száját is körbetekerte, így a lánynak alig maradt esélye a menekülésre. „Tudtam, hogy ha megmozdulok, azonnal megöl, ezért ájultnak tettettem magam – mondta Michelina. – Arccal lefelé tettek a dobozba, aztán földet szórtak rám, éreztem, ahogy a láda egyre szűkebb lesz körülöttem. Az ösztöneim azt diktálták, hogy üvöltsek, és kapálózzak, de mozdulni se mertem. Amikor úgy gondoltam, hogy elmentek, megpróbáltam kinyúlni a dobozfogantyú nyílásán, de csak a földet éreztem. Megpróbáltam kirúgni a dobozt, de a föld súlya nem engedte. Akkor jutott eszembe a jegygyűrűm, amit rajtam hagyott. Nagy nehezen sikerült elvágni vele a szigetelőszalagot, és a dobozt is felnyitottam, de akkor az összes föld bezúdult. Nem tudom pontosan, meddig küzdöttem, tíz ujjammal kapartam a földet, miközben nyeltem is belőle, levegőt már alig kaptam, de a kisfiam miatt nem adhattam fel. Csak az lebegett a szemem előtt, hogy ha hazaér, vele is azt műveli, mint velem, és mindent megtettem, hogy megelőzzem őt”.

Michelina végül a fejét kiszabadította a földkupac alól, és segítségért kezdett kiabálni, de senki nem hallotta meg. Így újult erővel tovább ásott, míg végül teljesen kiszabadult. – Jártányi erőm nem volt, de valahogy négykézláb kimásztam a fák közül, és szerencsémre az úton éppen jött egy autó – emlékezett a lány, akinek nem sokat kellett magyarázkodnia a sofőrnek, hogy előkapja mobilját, és értesítse a rendőröket. A lány párját és annak barátját gyilkossági kísérlettel vádolják, tettükért 15 évet kaphatnak. (Forrás: blikk.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!