Játszóteret hozott a Mikulás

Játszóteret hozott a Mikulás
Dupla örömben volt részük pénteken délben a körtvélyesi gyerekeknek: nem csak birtokba vehettek egy új játszóteret, de oda a Mikulás is megérkezett sok ajándékkal telt zsákokkal.

Az elmúlt pénteken nosztalgiával emlékeztük az augusztus derekán volt meleg napokra, amikor a 14. Érkörtvélyesi Dinnyefesztivál keretében Nagy István polgármester bemutatta azokat a szociális pályázatokat, melyek által egyrészt munkahelyeket teremtettek helyi lakosoknak, másrészt az azok által előállított fa- és térkő elemeket tudják hasznosítani. Már akkor megmutatták azt a készülő játszóteret, melyet az említett munkások által készített elemekből a minap a Mikulás “hozott el” a gyerekeknek, vagyis birtokba adták a színes hintákkal, mászókákkal, homokozóval, padokkal, sétányokkal, illemhellyel ellátott, körbekerített területet. Az ünnepségre egybegyűlteket a polgármester köszöntötte, elmondva, hogy egy korábbi “szeméttelep” alakult hasznos térré, ahol egyszerre legalább 50 gyerek is töltheti az időt, a mintegy 300 méternyi sétányon pedig akár görkorcsolyázhatnak is. Nagy István kérte a lakosokat: vigyázzanak a játszótérre, csakúgy, mint a pár száz méterrel odébb, a Sárgödörnek nevezett részen létrehozott, lebetonozott sportpályára.

Gyerekek műsora

Nagy István hozzátette: a községhez tartozó Érvasadon is megnagyobbították és felszerelték a korábbról volt játszóteret. A polgármester után Rosan Ioan és Mancin Cristian, az említett projektekben résztvevő szakemberek mondtak pár köszöntő szót, majd Cervid Alexandru görög katolikus, Tatár János római katolikus és Filep Szilárd baptista lelkészek adták áldásukat a játszótérre. Mindezek után következtek a község óvodásai, kiknek figyelmét eleddig egy, a térség felett repkedő drón kötötte le, most azonban a feldíszített karácsonyfa felé fordulva adtak elő ünnepi énekeket. Ezt meghallotta a Mikulás is, sőt nem is egy, de kettő, kik ajándékot osztottak a gyerekeknek. Eközben érkezett meg Biró Rozália szenátorasszony, aki – mint mondta – még Bukarestben is hírét vette a körtvélyesi gyerekek ügyességének és vállalta az ottani Mikulás édességcsomagjainak ideszállítását. A csomagok kiosztása után még sok gyereknek maradt arra is kedve, hogy ki is próbálja a hintákat.

Rencz Csaba