Játékosok szóltak a váradi tornáról

Játékosok szóltak a váradi tornáról
A váradi vízilabdázók két rájátszásos torna (a második pénteken kezdődött Bukarestben) között megígérték, hogy komolyan készülnek minden csatára.

A vízilabda Szuperliga négy legjobb csapata a váradi olimpiai méretű új fedett uszodában mérkőzött a rájátszások első tornáján a múlt hét végén. Nagyszerűen szerepelt a címvédő Nagyváradi Leonardo VSK: mind a három mérkőzésén győztesen hagyta el a medencét, és nyolc, illetve tíz pont különbségű előnyre tett szert üldözőivel (Bukaresti Dinamo és Steaua) szemben. Ezzel óriási lehetősége van a váradi legénységnek idén is begyűjteni a bajnoki aranyérmet, ám a csapat játékosai nem szeretnék, hogy valamelyik gárda kiénekelje szájukból a sajtot, s így csak visszafogottan nyilatkoztak.

Még nem bajnokok!

– Elérhető közelségünkbe került az idei bajnoki cím, ám még nem vagyunk bajnokok – mondta a válogatott Kádár Kálmán –, s Bukarestben szeretnénk tovább növelni előnyünket. A csapatkapitány Cosmin Baidoc szerint saját otthonában is le kell győzzék a Dinamót ahhoz, hogy biztosan bajnokok legyenek. A beállós center, Gheorghe Dunca is állítja, hogy messze még az aranyérem, azért még játszani kell a hátralevő három rájátszásos tornán. – Nekünk tovább kell játszani, és nyerni – nyilatkozta –, addig, amíg matematikailag is bajnokok nem leszünk.

Lévay Sándor