Játékos ismerkedés a bibliával

Játékos ismerkedés a bibliával
Bibliai történetekről tanulnak játékosan azok a gyerekek, akik részt vesznek az Ady Endre Középiskolában zajló bibliahéten. Kik állnak mellettünk, fölöttünk – ez az idei rendezvény témája.

Második alkalommal szervezték meg a bibliahetet az Ady Endre középiskolában, az első iylen rendezvény tavaly volt, tudtuk meg Csepregi Imola vallás- és magyartanártól. A gyerekeket tíz órától várják, hétfőtől péntekig, a díszteremben. A foglalkozásokat ő maga vezeti, de Buna Boglárka, Takács Tünde és Fazakas Gábor tanárok is segítenek neki, valamint idén végzett fiatalok is közreműködnek.

Történetek

Az idei bibliahét az élettér kérdésköréről szól, s ezt minden nap különböző bibliai történetekre alapozva közelítik meg, játékos formában. A keddi történet a bibliai Máriáról és Mártáról szólt, ennek kapcsán a testvéri szeretetről és a legfontosabb dolgokról. A tanulság: egyik testvér sem fontosabb a másiknál, mindegyik másban jeleskedik, de mégis, ami igazán fontos, az az, hogy Jézus tanítását hallgassuk.
Az alaptörténet ismertetése után különböző élménypedagógiai foglalkozások következtek – azaz ismerkedő játékok, valamint olyanok, amelyek a történet tanulságához kapcsolódnak. Ezt akadálypályás játék követte – ennek során azt tanulhatták meg a gyerekek, hogy számíthatnak egymás segítségére, s a bizalom és a szeretet nem csupán szavak, ezekről nem csak beszélünk, hanem érezzük is, hogy mit jelent. Kézműves foglalkozások is voltak, „szülinaptárat” készítettek a gyerekek, melyen családtagjaik nevét és szülinapját tüntethették fel, s amelyet mindenki haza vihetett. A rövid uzsonna után aranymondásokat tanultak, majd közös éneklés következett. Szerdán a béna ember történetéről tanulnak majd, akit Jézus meggyógyított, s ennek kapcsán a baráti szeretetről.
Egyelőre viszonylag kevés gyerek jött el, de várhatóan a napokban nő a számuk. A szervezők minden gyereket szívesen látnak, már 4-5 éves kortól, egészen 13-14 éves korig. A foglalkozás ingyenes, de az adományoknak örülnek – például egy tál szendvicsnek, vagy süteménynek, amelyet természetesen a gyerekek kapnak majd meg.

Neumann Andrea