Játékgépek működtetőinél vizsgálódik a rendőrség az ország 29 megyéjében pénzmosás és adócsalás gyanúja miatt

Játékgépek működtetőinél vizsgálódik a rendőrség az ország 29 megyéjében pénzmosás és adócsalás gyanúja miatt
Huszonkilenc megyében és Bukarestben végeznek házkutatásokat a rendőrök elektronikus szerencsejátékokat működtető vállalkozásoknál, adócsalás és pénzmosás gyanúja miatt.

Az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint a rendőrség szerdán, november 9-én 16 cég székhelyén és munkapontjain, valamint az adócsalással és pénzmosással gyanúsított személyek magánlakásain összesen 313 házkutatást végez.

A Főügyészség tájékoztatása szerint többek közt Bihar, Brassó, Krassó-Szörény, Beszterce-Naszód, Kovászna, Maros, Szilágy, Hunyad, Hargita, Szatmár megyében is házkutatásokat végeznek, a legtöbbet Maros megyében, szám szerint 82-t, és Kolozs megyében, 47-et.

A vizsgálat első jelei arra utalnak, hogy 2013-tól kezdve olyan újraprogramozási módszert használtak egyes játékgép-működtetők, amely révén el tudták titkolni a gépek bevételének egy részét, nem vezették be a könyvvitelbe ezeket az összegeket, így adót sem fizettek utánuk, megkárosítva ezzel az államot. A gépek átszerelésével ugyanakkor csökkentették a nagy nyeremények (JACKPOT) lehetőségét is – állítják az ügyészek.

A közlemény szerint további 142 helyen fognak házkutatást végezni az üggyel kapcsolatban.

AGERPRES/(RO – szerző: Mihai STOICA, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

www.agerpres.ro