Járóka helyett a go–kartot választotta

Járóka helyett a go–kartot választotta
Első évében szerepel a profik go–kartosok között a szatmárnémeti Vajda Andrei. A 7 éves versenyző két forduló után így is vezeti a táblázatot. A harmadik etapot a hétvégén rendezik.

Két forduló után a karting országos bajnokság első helyén áll a Szatmárnémeti Go–Kart Team 7 éves versenyzője, Vajda Andrei, aki hétvégén Kézdivásárhelyen fog ismét versenyezni. Az ifjú autós versenyző idén szerepel először profi versenyen.

A 7–8 éves karting–bajnokságot is a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által felállított standardok szerint rendezik, ugyanakkor a FIA által elismert versenysorozat.

„Bajnok” apja van

Butka Gergő, a csapat szóvivője lapunknak elmondta, a fiú örökölte az autóverseny–szellemet, ugyanis édesapja, Vajda Zsolt (becenevén „Bajnok”) kétszeres román rali–bajnok. „A járóka helyett ő go–kartba ült – jegyezte meg kicsit viccesen Butka. – Sajnos Szatmárnémetiben egyáltalán nincs hol képezze tehetségét. Az edzéseket a ház udvarán a kapu és a garázs között lebetonozott részen végzi” – fűzte hozzá. Vajda Andreinak egyébként remek érzéke van az autóversenyzéshez, és még azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy felnőttként ebből keresse majd kenyerét. „Ehhez azonban szponzorokra lenne szükség, de Szatmáron sajnos kevesen akadnak olyan üzletemberek, akik az autós sportba befektetnének” – panaszolta Butka.

Az országos bajnokság kézdivásárhelyi etapja egyébként pénteken kezdődik és vasárnap ér véget. Ezután még három fordulót rendeznek, Vajda Andreinak pedig minden esélye megvan arra, hogy a végén, ha nem is az első helyen, de dobogós helyen végezzen. „Nagyon szoros a küzdelem, de ha hozni tudja majd a többi futamon is a korábban mutatott teljesítmény, akkor nem hiszem, hogy lesz izgulnivaló” – nyugtázta Butka.

Ezen a bajnokságon egyébként szerepel a román miniszterelnök, Călin Popescu Tăriceanu fia is, ő is versenyben van a bajnoki címért.