Járható útkereszteződések

Járható útkereszteződések

Szatmárnémeti – Körforgalmak kialakításával szeretnének tehermentesíteni Szatmárnémetiben több forgalmas útkereszteződést. A tanulmánnyal 1–2 hónapon belül végeznek — állítja Ilyés Gyula.

„Nem hinném, hogy a forgalmasabb útkereszteződéseknél a körforgalom kialakítása lenne a legjobb megoldás — mondta el lapunknak Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere. — A városunkban egyes útelágazásoknál  csúcsidőben viszont szinte lehetetlen közlekedni, ezért a polgármesteri hivatal úgy döntött, hogy szakemberekre bízza ezeknek a kereszteződéseknek a tehermentesítését. Szóba került a közlekedési jelzőlámpák felszerelése egyes helyekre, valamint körforgalmak kialakítása ott, ahol ez lehetséges.” A polgármester szerint a Burgya–saroknál, illetve a Károlyi út és a Golescu híd találkozásánál nem lenne jó megoldás a körforgalom kialakítása, ugyanakkor a Károlyi út és a Brândusa utca kereszteződésében sem valószínű a körforgalom kivitelezhetősége. A szakemberek 1–2 hónapon belül elkészülnek a forgalom–ésszerűsítő tanulmánnyal, amelyek a fent említett kereszteződések mellett a Rosetti – Octavian Goga, a Lucian Blaga – Independentei, valamint a Corvinilor – Henri Coanda utcák találkozásait is magába foglalja — számolt be Ilyés.

Gugulya–Hégető Lóránd0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .