Járandóság helyett fizetés

Szatmár megye — Először a Megyei Tanácselnökök Országos Egyesületének keretében kellene megvitatni a megyei tanácselnökök járandóságának fizetéssé való átalakítását — véli Csehi.

Jász megye elnöke, Constantin Simirad a napokban indítványozta a megyei tanácselnökök járandóságának fizetéssé való átalakítását, több megye vezetője csatlakozott a kéréshez. Azt kérik a miniszterelnöktől, hogy a járandóságukat változtassa fizetésre, így a régiséggel járó javadalmazást is megkapnák, ugyanis Constantin elnök felháborodott beosztottjainak fizetési ívei láttán, hiszen azokból az derült ki, hogy többet keresnek mint ő.

A kéréssel kapcsolatban Csehi Árpád a Szatmár Megyei tanács elnöke azt nyilatkozta, hogy a problémát először a Megyei Tanácselnökök Országos Egyesületének keretében kellene megvitatni. „A Similard által felvetett probléma egy egyedi, ugyanis hasonló a helyzet a miniszterek és a polgármesterek esetében is. Véleményem szerint, egy olyan rendszert kellene létrehozni, hogy az elnökök fizetése arányos legyen az életszínvonallal és a többi ország hasonló beosztottjaival. Amúgy, engem nem zavar, hogy egyes igazgatók az intézményen belül több fizetést visznek haza, mint maga az elnök. Mindenképp, a szakértelemmel és a hatékonysággal arányosan kellene kiszámítani a fizetéseket”— tette hozzá Csehi.