Jachtot is lefoglaltak az észak-magyarországi számlagyártól

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Miskolc – Számlagyárat számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-Magyarországon; a bűnözői csoport félmilliárd forintnyi adót csalt el, a költségvetésnek okozott kárt azonban teljes egészében fedezi a gyanúsítottak és cégeik zár alá vett vagyona – közölte a hatóság regionális sajtóreferense az MTI-vel kedden.

Kovács Dorina százados tájékoztatása szerint a borsodi és hajdúsági csalók budapesti székhellyel hozták létre a kizárólag valótlan tartalmú számlák kiállítására specializálódott társaságot.

Tizenkét ügyfelüknek gyártottak rendszeresen nagy összegű számlákat, különböző, soha meg nem történt munkavégzésekről és beszerzésekről. A megrendelők a számlák felhasználásával csaknem ötszázmillió forinttal tudták csökkenteni befizetendő általános forgalmi adójukat és társasági adójukat.

A látszat fenntartása érdekében a számlagyár vezetői egy szlovák „bukó” céget is létrehoztak, a fiktív számlák ellenértékeit ide utalták, majd készpénzben felvették és visszaadták megrendelőiknek.

A NAV pénzügyi nyomozói a költségvetésicsalás-sorozat megszakítására egyszerre ötven helyszínen tartottak házkutatást, tizenegy gyanúsítottat hallgattak ki költségvetési csalás miatt, közülük hárman letartóztatásba kerültek.

Az adóhatóság az akcióban az okozott vagyoni hátrány és a várható bírságok biztosítására ingatlanokat, üzletrészeket, gépjárműveket – közük egy jachtot – vett zár alá, több mint egymilliárd forint értékben – ismertette a százados.

-MTI-


Illusztráció
Miskolc - Újabb nyomozati cselekmény a költségvetési csalás ügyében, amely során 410 milliós adóhiányt okoztak a csalók. Ahogyan azt korábban megírtuk, a rendelkezésre álló adatok szerint két férfi 2016-ban azzal a céllal hozott létre gazdasági társaságot, hogy valótlan tartalmú, általános forgal...

Illusztráció
Miskolc - Fiktív számlák kibocsátására alapítottak céget. A Miskolci Járásbíróság elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, akivel szemben költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt indult eljárás. A gyanú szerint a férfi és társa 2016-ban gazdasági társaságot hozott létre...