ERDON Helyi hírek

2008.09.15. 17:17

Festettek, javítottak

<p>Szatmár megye - A nagykárolyi 3–as Számú Általános Iskolában is megkezdődött hétfőn az új tanév.</p>

A nagykárolyi tanintézményekben sem tudtak szabadtéri tanévnyitó ünnepségeket tartani, a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt. Demeter Éva igazgatónő, a nagykárolyi 3–as Iskola igazgatónője elmondta, ez csak kisebb zavart okozott, amin sikeresen átlendültek és aztán minden a megszokott mederben zajlott tovább.

A nagykárolyi általánosban 842 diák kezdte meg a tanévet. 99 elsős és ugyanennyi ötödikes ült be a „régiek” mellé az iskolapadba. Az új diákok magas száma kiemelkedőnek mondható, hiszen több nagykárolyi tanintézmény küzd létszámhiánnyal, az elsős diákok tekintetében. A nyári szünet ideje alatt sem tétlenkedtek az iskolában, mondta az igazgatónő. kifestették az osztálytermeket, önkormányzati és szülői segítséggel. Javítási munkálatokat végeztek az épületen, valamint folytatták az iskola udvarának szépítését. Ez utóbbi munka egy sikeres MOL Románia pályázat elnyerése révén valósulhat meg. Az iskola már másodjára bizonyult jónak ezen a kiíráson. Korábban az iskolaépület előtti részt látták el dekoratív zöldövezettel, most a hátsó részt parkosították, valamint díszítették fa ülőalkalmatosságokkal és fa kukákkal. Július végére készültek el magával a munkával, a diákok pedig tegnap vehették birtokba a felújított iskolaudvart.

Felzárkóztatás
Tovább folytatódik ebben az évben az a projekt, amelyet a roma diákok szocializációja és felzárkóztatása érdekében még a tavalyi tanévben kezdett meg az intézmény. A projekt befejezése decemberben várható, az iskola azonban fél éven keresztül tovább folytatja majd a megkezdett munkát. Demeter Éva elmondta, a programban résztvevő gyerekek nagyon jól haladnak a felkészüléssel és a tanórák utáni iskolai foglalkozások is meghozták eredményüket. Az igazgatónő hozzátette, nagyon bízik benne, hogy a jövőben sikerül száz százalékosan elérni azokat az eredményeket, melyeket célul tűztek maguk elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!