Jönnek az új villamosok

Jönnek az új villamosok
Nagyvárad – Az első vadonatúj Siemens típusú villamost április 18-ra várják Nagyáradra. Az első ünnepi útja április 23-án lesz. Ettől kezdve egy hétig mindenki ingyen utazhat rajta.

Folytatják Nagyváradon a villamosmegállókban a járdaszigetek átépítését, hogy elférjenek mellettük a korszerű szélesebb járművek. Április 18-ra várják az első Siemens villamost, de lehet, hogy már 16-án éjjel megérkezik. Nem „választási villamos”, – mondta némi iróniával Mihai Groza polgármester –, ugyanis már szerelik a másodikat, amely április 30-ig érkezik meg, majd a harmadik május 15-ig. Újabb háromnak az átadási határideje az idei év vége, míg az utolsó négynek 2009 áprilisa.

Az első villamost hivatalosan április 23-én, szerdán avatják fel az újságírók részvétele mellett. Ezen a napon 11.00 órától sajtótájékoztatót tartanak a városházán, 11.45-kor a remízben ismerkedhetnek meg az új járművel, annak műszaki paramétereivel, ahonnan 12.45-kor gördül ki a villamos, hogy végigjárja a várost a sajtósokkal. Egy órával később a városháza dísztermében folytatódik az ünnepség. A polgármester bejelentette, hogy április 23-tól rendszeresen közlekedik majd az új villamos, amelyen ettől a naptól kezdve egy héten át mindenki ingyen utazhat. Hogy melyik vonalon közlekedik majd, ezt egyelőre nem tudta megmondani a városvezető.

Péter I. Zoltán