Jöhet a hó: felkészültek

Jöhet a hó: felkészültek

Szatmár megye – Szatmár megye felkészült az esetleges téli rossz időre — ez derült ki azon a találkozón, amelyen Radu Bud prefektus egyeztetett az illetékes szervekkel.

Szatmár megyének a téli időre való felkészültségét ellenőrizte november 7–én Radu Bud prefektus. A megbeszélésen jelen volt többek között a Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége, a csendőrség, a rendőrség, valamint útügyi vállalatok képviselői, akik beszámoltak felkészültségükről arra az esetre, ha idén zordabb télre számíthatunk. A meteorológiai előrejelzések szerint ebben a hónapban már számíthatunk  –10 C–fokos hőmérséletre is, ami decemberben az éjszakai órákban –15 C–fok alá is süllyedhet. Az előrejelzések szerint január lesz a leghidegebb hónap, amikor –20 C–foknál is alacsonyabb hőmérsékletet jelezhet  a hőmérő higanyszála.

Ha nagy lesz a hó

A megye országutainak esetleges hótól való megtisztítására már felkészültek az illetékes szervek, 24 órás ügyeletet tartanak, az utak szórására elegendő só és homok áll rendelkezésre. A megyeközpontban is hasonló a helyzet, számolt be Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere — itt a Florisal fogja elvégezni  a hóeltakarítással kapcsolatos teendőket, ugyanis nekik megvan minden ehhez szükséges munkaeszközük. Radu Bud prefektus a tanácskozás végén megjegyezte, hogy elégedett a Szatmár megyei illetékes szervek télre való felkészültségével.

Gugulya–Hégető Lóránd