Izgalmas szobanövények tágas fürdőszobákba

Izgalmas szobanövények tágas fürdőszobákba
Az ablakos, világos és tágas fürdőszobában különleges hangulatot varázsolhat egy-egy oda való szobanövény. Az édenkert.hu a nyílgyökereket javasolja.

Divatos szobanövényeknek számítanak a nyílgyökérfélék családjába tartozó méretes levéldíszű szobanövények.

Mivel legtöbbjük Dél-Amerika trópusi esőerdeiből származik, szobai nevelésük nem olyan zökkenőmentes. Lássuk a trükkjét!

A nyílgyökerek a világos fürdők növényei

Az esőerdő fáinak árnyékában fejlődő nyílgyökerek (a maranták családjából, latinul Marantaceae) a mi lakásunkban is egyenletes meleget, félárnyékos, magas páratartalmú helyet igényelnek. Mivel a fűtött lakások levegőjének nedvességtartalma mindig elmarad az optimálistól, a növények pár hónap alatt legyengülnek, leveleiket sárgulva, barnulva folyamatosan elvesztik. Hogy ezt megelőzzük, minden lehetséges módon növeljük a páratartalmat, ezen kívül nyújtsunk egyenletes vízutánpótlást, illetve tavasztól-őszig a rendszeres tápanyag-utánpótlást.

A nyílgyökerek gondozása

Tavaszi átültetéskor enyhén savanyú A-típusú virágföldbe ültessük őket, vagy használjunk normál virágföldet, tőzeggel dúsítva. A fűtési szezonban a párásítás helyett jobb megoldás, ha a növényt 16-18°C körüli, hűvösebb helyiségben pihentetjük. Ha a fürdőszobában van ablak és elég hely egy méretesre növő szobanövénynek, ott ideális otthonra lel.

Folytatás az edenkert.hu oldalán

Címkék: ,