Tizennégy megyében okozott károkat a kedvezőtlen időjárás az elmúlt 24 órában

Akt.:
Tizennégy megyében okozott károkat a kedvezőtlen időjárás az elmúlt 24 órában
Tizennégy megyében okozott károkat a kedvezőtlen időjárás az elmúlt 24 órában, és tizenegy országúton volt fennakadás a forgalomban a havazás miatt – közölte hétfőn az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU).


Argeş, Arad, Bihar, Krassó-Szörény, Gorj, Hunyad, Mehedinţi, Prahova, Szeben, Szilágy, Temes, Teleorman, Vâlcea és Vrancea megyében, valamint a 66-os, a 66C, a 67C, a 65-ös, a 65C, a 6-os, a 7-es, a 7A, a 7C, az 1A és az 1C jelzésű országúton volt szükség a katonai tűzoltók közbelépésére.

Országszerte 260 fa dőlt ki az erős szél és a nagy mennyiségű hó miatt, megrongálva 36 járművet, négy villanyoszlopot és két háztetőt.

Hétfő reggel 7 órakor 320 településen voltak még fennakadások az áramszolgáltatás terén – derül még ki az IGSU közleményéből, amely szerint Krassó-Szörény és Temes megyében összesen tizenkét nagy teljesítményű generátort állítottak működésbe, hogy biztosítsák a kórházak, a vízüzemek áramellátását.

A Mehedinţi megyei Baia de Aramă településen egy hóban elakadt mentőhöz hívták ki a katonai tűzoltókat vasárnap, a Hunyad megyei Strâmbuţa vonatállomása közelében pedig a sínekre dőlt fák miatt akadt el egy vonat. Az utasokat végül kisbuszokkal szállították Petrozsénybe.

Temes és Krassó-Szörény megyében több helyen folyamatban van még az úttisztítás és a kárelhárítás az úttestre dőlt fák miatt.

Országszerte több mint 4900 katonai tűzoltó áll továbbra is készenlétben, hogy közbelépjenek szükség esetén – mutat még rá az IGSU közleménye.

 

www.agerpres.ro