Ittas volt a vasárnap reggel Craiova közelében kisiklott tehervonat mozdonyvezetője

Akt.:
Ittas volt a vasárnap reggel Craiova közelében kisiklott tehervonat mozdonyvezetője
Ittas volt a vasárnap reggel Craiova közelében kisiklott tehervonat mozdonyvezetője. A rendőrség szerint 0,72 mg/l légalkoholszintet mértek nála, és eljárás indult ellene.


Korábban a Dolj megyei prefektus közölte, hogy javítás alatt álló, lezárt pályaszakaszon siklott ki a biodízelt szállító tehervonat. Dan Narcis Purcărescu azt mondta, a Craiova közelében levő völgyhídon, ahol a baleset történt, körülbelül egy hónapja dolgoznak. Állítása szerint egy 100 méteres szakaszon a munkálatok miatt felszedték a síneket az egyik vágányon, a mozdonyvezetőnek nem lett volna szabad azon haladnia. “Úgy tűnik, figyelmen kívül hagyta a cârceai állomásról leadott jelzéseket. Neki automatikusan át kellett volna térnie a másik vágányra, de nem tért át. Nem tudom, mi történhetett. Tény, hogy haladt előre azon a szakaszon, amelyiken gyakorlatilag nem voltak sínek, és teljes hosszában beszakadt alatta a híd” – mondta a prefektus. Hozzátette, a mozdony nem zuhant be a szakadékba, ezért nem követelt emberi áldozatokat a baleset.

VONAT2

Purcărescu megerősítette, hogy az egyik felborult vagonból üzemanyag szivárgott a patakba, az illetékes hatóságok azonban meghozták a szükséges intézkedéseket a szennyezőanyag terjedésének megakadályozása érdekében.

VONAT3

Amíg megvizsgálják, hogy a beomlott híd épen maradt felén levő vágányon biztonságban lehet-e közlekedni, elterelik a vasúti forgalmat – mondta még a prefektus.

VONAT4

A Román Vasúttársaság (CFR) korábbi közleménye értelmében a Grup Feroviar Român (GFR) magán vasúttársaság tulajdonában levő szerelvény érintett a balesetben. A 23 vagonból hat zuhant le, miután beomlott alattuk a híd.

Az incidens a 900-as fővonalon történt, amely összeköti Temesvárt Bukaresttel.

www.agerpres.ro

Címkék: ,