ERDON Helyi hírek

2015.11.01. 18:41

Meleg víz majdnem mindenhol

Vasárnap Váradon szinte mindenhol megadták a több hete szünetelő fűtés- és melegvíz-szolgáltatást. A Bémer téren és a Kórház (Pasteur) utcán még voltak gondok, tudatták az illetékesek.

Vasárnap Váradon szinte mindenhol megadták a több hete szünetelő fűtés- és melegvíz-szolgáltatást. A Bémer téren és a Kórház (Pasteur) utcán még voltak gondok, tudatták az illetékesek.

Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere és Stănel Necula, a Hőszolgáltató Vállalat vezérigazgatója múlt csütörtökön jelentették be azt, hogy vasárnapra a város teljes területén visszaáll a fűtés- és a melegvíz-szolgáltatás. És valóban: vasárnap lett meleg víz és fűtés a nagyváradi Hőerőműhöz csatlakoztatott lakások túlnyomó többségében. Mindazonáltal Mihai Cabai, a Hőszolgáltató Vállalat műszaki igazgatója vasárnap kora délután kérdéseinkre válaszolva elmondta, hogy a Kórház (Pasteur) utcán még voltak gondok a 407. számú hőközponttal, de reményei szerint estig itt is kijavítják a fennálló problémát, és így ezen az utcán is mindenkihez eljut a fűtés és a meleg víz még a vasárnap este folyamán. A műszaki igazgató jelezte, hogy a Bémer (Ferdinand) téren és környékén csak a fűtést adták meg, a meleg vizet hétfő reggelre ígérte az ott lakóknak Mihai Cabai. A Bémer téren egyébként öt hőközponthoz tartozó fogyasztók kell máig várjanak a meleg vízre, a Hőszolgáltató által kiadott közlemény szerint pedig a 202. hőközpont, azaz a Széles (Menumorut), Doina, Odobescu utcák lakói november közepéig váltakozva kapnak fűtést, illetve meleg vizet. A közlemény szerint szerdán adják meg a fűtést a 316. számú hőközpont (Branului utca) fogyasztóinak. A közlemény szerint ma reggel 8–20 órák között nincs fűtés és meleg víz a Hegyesi Márton (Teodoroiu) utcában és környékén lakók otthonaiban.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!