Itt az új munkatörvénykönyv

Itt az új munkatörvénykönyv
Ezentúl a betegszabadság nem befolyásolja a pihenőszabadság időtartamát. ÉS ez csak egy a változtatások közül. Lássuk a többit is.

Érvénybe lépett a módosított munkatörvénykönyv. A Klaus Iohannis államfő által még kedden kihirdetett új jogszabály legfontosabb változásai a pihenőszabadságokra vonatkoznak. A módosítás szerint ugyanis ezentúl a betegszabadság nem befolyásolja a pihenőszabadság időtartamát. A törvény szerint egy teljes állású alkalmazottnak legkevesebb 20 nap fizetett szabadság jár évente. Ha egy alkalmazott valamilyen okból egy naptári évben nem tudja kivenni a teljes pihenőszabadságát, munkaadója köteles a következő naptári évtől számított 18 hónapon belül megadni a megmaradt szabadnapjait.

Egyéb kitételek

Ha egy alkalmazott indokolatlanul hiányzik a munkahelyéről, vagy fizetetlen szabadságra megy, akkor az illető periódus nem számít bele a régiségébe.
Ugyanakkor a szakmai fejlődést szolgáló képzések miatt kivett szabadságot nem vonják le a régiségből. A régiségből továbbá a pihenőszabadságot, az ideiglenes munkaképtelenséget, a szülési szabadságot, a gyermekgondozási szabadságot és a beteg gyerek ápolására kivett időszakot sem vonják le. A pihenőszabadságot nem váltják ki az egyéb típusú szabadságok.
A módosítás szerint a pihenőszabadságot javallott kivenni minden évben, de abban az esetben, ha az alkalmazott objektív okokból nem tudja felhasználni az összes szabadnapját, amelyet a folyó naptári évben kivehet, akkor a következő naptári évtől számított 18 hónapon belül mindenképpen ki kell vennie. A pihenőszabadság helyett nem lehet fizetni a munkavállalónak, ez csak abban az esetben lehetséges, ha megszűnik a munkaviszonya és még maradtak szabadnapjai.