Ítélet született

Tízéves börtönbüntetésre ítélt a Maros megyei Ügyészség két nagyváradi hölgyet: Mihaela Anghel, a Bihar megyei Kataszteri Hivatal alkalmazottja, valamint édesanyja, Doina Mihancea ellen 2009-ben indult eljárás, miután 2006-ban meghamisították egy Kolozsvári úti ingatlan telekkönyvét, melyet a későbbiekben, az eredeti tulajdonost kijátszva, eladtak több mint 150 ezer euróért.

A Maros megyei Ügyészség 2010-ben vette át az ügyet a Bihar megyei Ügyészségtől, miután a Legfelső Semmítő- és Ítélőszék jóváhagyta a nagyváradi hivatalnoknak az erre vonatkozó kérését. Mindkét nőt tízéves letöltendő börtönbüntetésre ítéltek csalásért, pénzmosásért, hamis tanúvallomásért, illetve az ezekben való bűnrészességért. Egyúttal 341 ezer euró kártérítést kell fizessenek az ingatlan megvásárlójának, s a házat az eredeti tulajdonos kapja vissza. Az ítélet nem jogerős, s a két nő már meg is támadta, úgyhogy a Maros megyei Ítélőtáblánál folytatódnak majd a tárgyalások.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .