“Isten veletek, cimborák”

Több politikai “nagyágyútól” köszönhet el a közvélemény, a következő négy évben ugyanis olyan nevek hiányoznak majd a Parlamentből mint, Medgyessy Péter, Rockenbauer Zoltán, Wekler Ferenc, vagy akár Boros Imre.

A korábbi miniszterelnök, Medgyessy Péter jelenleg hazánk utazó nagykövete, immár a Tiszai Vegyi Kombinát igazgatóságában dolgozik. Szintén visszavonult az országos politizálástól Kósa Ferenc is. Nem lesz az Országgyűlés tagja Németh Imre, volt agrárminiszter és Nagy Sándor területfejlesztési államtitkár sem. Doszpot Péter, egykori nyomozó és Vári Gyula vadászpilóta csakugyan nem fog a Parlament soraiban ülni.

Több ismert fideszes politikusnak is más foglalkozás után kell néznie. Nem lesz képviselő például Rockenbauer Zoltán, volt kulturális miniszter és tizenhat éve először Tölgyessy Péter sem. Az eddigi frakcióigazgató, Juhos Katalin sem folytathatja munkáját az Országgyűlésben.

Az MDF soraiból Gémesi György és Sisák Imre hiányzik, a szabaddemokraták közül pedig – többek között – Kóródi Mária volt környezetvédelmi miniszter és a szőlőtámogatások felvételéért bírált Wekler Ferenc.