Isten tanítását kell követni

A vasárnapi alkalmon a zilahi Ében zenekar lépett fel a nagyvárad–velencei református templomban
A vasárnapi alkalmon a zilahi Ében zenekar lépett fel a nagyvárad–velencei református templomban
A nyári szünet után szeptember 25-én, vasárnap ismét evangélizációs keresztyén istentiszteletet tartottak a várad-velencei református templomban.

Okkultizmus címmel evangélizációs keresztyén istentiszteletet tartottak szeptember 25-én, vasárnap délután a várad-velencei református templomban. Az istentiszteleti alkalmon Bozsoky Jonathán Benjámin székelyhídi segédlelkész hirdetett igét a következő igerész alapján: „És ha ezt mondják tinéktek: Tudakozzatok a halottidézőktől és a jövendőmondóktól, akik sipognak és suttognak: hát nem Istenétől tudakozik-é a nép? az élőkért a holtaktól kell-é tudakozni? A tanításra és bizonyságtételre hallgassatok!” (Ézsaiás 8, 19-20). Mint elmondta, az ige, ami ma is aktuális, azokhoz szól, akik a reményvesztettségükben nem Istenhez fordulnak, hanem az okkultizmus különböző formáihoz. „Az okkult dolgok a világból, a barátokon, családon keresztül érkeznek felénk, ezért valamilyen szinten mindenki érintett, a kérdés csak az, hogy a reménytelen helyzetekben mi kihez fordulunk?” – hangzott el. A legtöbben a félelem miatt fordulnak az okkult dolgokhoz, ettől várnak útmutatást, segítséget. A bűnbeesés óta az ember kiszakadt Isten közösségéből, és azóta fél, hiszen a világ Isten nélkül félelmetessé válik, ezért sokan megpróbálnak mindenféle praktikához nyúlni, hogy kicsit biztonságban érezzék magukat ahelyett, hogy Istent, az ő tanítását választanánk és követnék – mondta el végezetül Bozsoky Jonathán Benjámin.

Koncert

A vasárnapi alkalmon a zilahi Ében zenekar lépett fel. A jelenleg hét tagú zenekar négy éve alakult, de ebben a felállásban másfél éve zenélnek. Az együttes keresztény dalokat, megzenésített verseket és zsoltárokat énekelt.

P. Nagy Noémi