Isten és a gyermekek iránti szeretetből dolgozni

Isten és a gyermekek iránti szeretetből dolgozni
Bihar megye – Még élnek a Partiumban, Erdélyben olyan emberek, akik csupán az Isten és az emberek iránti szeretetből a saját lakóhelyük mellett a más településen élőknek is segítenek, ha arra szükség van.

Idén immár hatodik esztendeje annak, hogy Nagy Irma Teréz, a szatmárnémeti Árva Bethlen Kata református óvoda pedagógusa a nyári vakációban kijön Bihar megyébe és több Sebes-Körös menti településen, így Réven, Élesden és Magyarkakucson, a helyi egyházközségekkel és lelkipásztorokkal közösen gyermekbibliahetet szervez.

Önzetlenül

– Miért vállalod ezt a munkát a nyári szünidőben, hiszen tudjuk, hogy ezért a szolgálatért nem jár fizetés? – tettem fel a kérdést a gyermekek által csak Babu néninek ismert óvónőnek. – Ezt a feladatot elsősorban Isten és a gyerekek iránti szeretetből végzem – vallja az oktató. – A bibliahetek alkalmával megpróbálom az Úr igéjét eljuttatni a fiatalokhoz, játékosan rávezetni őket arra az ösvényre, amelyen itt a földön érdemes járni. Persze a hivatásom is kötelez erre. Tudom, hogy Jézus nélkül nem visz sehová az életem és hogy feladataim vannak ebben a világban. Isten lelki ajándékokkal készít fel erre. Az elején a munkát főleg ott kezdtem el, ahol nem volt, aki felvállalja ezen bibliahetek megszervezését. Úgy éreztem, hogy ezekből a gyönyörű szép programokból nem szabad ezeken a településeken élő fiataloknak sem kimaradniuk. A bibliahét alkalmával a gyerekek szórakozva tanulnak, énekelnek, kézimunkáznak, imádkoznak, megtanulnak a közösségben viselkedni, egy nap pedig közös kiránduláson vesznek részt. Sajnos tudom azt, hogy falun nem mindegyik család engedheti meg magának azt a luxust, hogy két hétre elmenjen üdülni. Legalább ezen programokon keresztül érezze jól magát néhány napig a bibliahéten részt vevő fiatal – vallja Nagy Irma Teréz.

Egyetértésben

– Örülök annak, hogy itt a szórványtelepüléseken felekezeti hovatartozás nélkül jönnek az érdeklődők a programokra, sokszor 30–50 gyerek is. Vannak közöttük olyanok is, akik még nem hallottak az evangéliumról. A részt vevő fiatalok kora is elég széles sávban mozog, hiszen 4–14 évesek vesznek részt a programokon. Koruknál fogva ezek a fiatalok talán érzékenyebbek a kritikára, nekik több dicséretre és biztatásra van szükségük. Meglepő talán, de sok román gyermek is eljön a foglalkozásokra. Jó érzés látni azt, hogy milyen jól dolgoznak együtt a gyerekek, és habár nem ugyanaz az anyanyelvük, mégis megértik egymást.

Hasas János