ERDON Országos hírek

2008.12.31. 10:36

Fokozott figyelem az utakon

<p>Gabriel Oprea közigazgatási miniszter egyeztett a rendőrség vezetőségének tagjait,hogy az ünnepek ideje alatt a közlekedés folyamatosságát biztosítani tudják, az esetleges nehézségeket pedig miharabb orvosolják az ország közútjain.</p>

Ennek értelmében megnövekszik a rendőri jelenlét az utakon az elkövetkező napokban, hogy mihamarabb eloszlassák a közlekedési dugókat, mivel az ünnepekre nagyszámban érkeztek haza küföldön élő és dolgozó vendégmunkások, így sokkal nagyobb forgalom tapasztalható városokban és közutakon egyaránt.

Legmagasabb fokú figyelmet a DN1-es számú út kap, valamint azok az egyéb útszakaszok, melyek kedvelt téli üdülőhelyek irányába vezetnek. A szaktárca vezetője úgy rendelkezett továbbá, hogy a téli üdülési és szabadságolási szezon végén is fokozottabban figyeljék az országos közutakat az illetékesek. 

Gabriel Oprea kihangsúlyozta: a nagyobb figyelemmel nem a büntetések kiszabása a céljuk, hanem az, hogy segítsék a forgalomban résztvevőket, különös tekintettel a bajba jutottakat.

Az akció idejére 29000 rendőrt, 7000 csendőrt, 3600 határrendészt mozgósítanak. A rendőrségi vezetőkön kívül a prefektusokat is fogadta hétfőn a miniszter. Tőlük teljes körű támogatást kért és ígéretet arra vonatkozóan, hogy a nap 24 órájában készen állnak majd arra embereik, hogy az esetleges válsághelyzeteket azonnal megoldják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!