Ismét volt Critical Mass Váradon

Ismét volt Critical Mass Váradon
Idén is megszervezte a Bihar megyei Pro Bikers Egyesület a Critical Mass kerékpáros felvonulást. Mintegy 200 résztvevő gyűlt össze a Magnólia Parkban április 22-én 19 órakor.

A Critical Mass célja a kerékpár, mint közlekedési eszköz népszerűsítése, illetve, hogy felhívják a figyelmet a biciklis közlekedés veszélyeire, abban az esetben, ha a motoros járművekkel közös úton kell közlekedjenek, mondták el a szervezők. A Critical Masst már évek óta megszervezik Nagyváradon is: az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is egy előre meghatározott útvonalon haladtak végig a résztvevők, rendőrségi felügyelettel.

Útvonal

A gyülekezés 18:30-kor kezdődött, a felvonulás pedig 19 órakor. A kerékpáros menet a Magnólia Parkból indult, majd a következő útvonalon haladtak végig: Transilvaniei utca, Dacia sugárút, Petőfi Park, Fő utca, Magheru sugárút, Gojdu tér, Gheorghe Costaforu utca, December 23 tér, Horea utca, Sucevei utca, Avram Iancu utca, majd a Szent László tér. A Szent László téren még csatlakoztak kerékpárosok, ahol az elmúlt évek hagyományaihoz híven a magasba emelték a bicikliket.

Törő Enikő