Ismét virtuális cégbemutató

Ismét virtuális cégbemutató
A nagyváradi Traian Vuia iskolában immár hatodik alkalommal szervezték meg a gyakorló cégek bemutatóját. Az öt osztály nyolc virtuális céget alapított az elmúlt időszakban.

 

 

Az iskolának már nagy tapasztalata van ennek az akciónak a megszervezésében, s az elmúlt évek során az ide járó diákok sikerrel szerepeltek ilyen témájú zágrábi és salzburgi nemzetközi vetélkedőkön. Amint ilyen rendezvények kapcsán már beszámoltunk róla, a gyakorló cégek megalakítása és bemutatása a gazdasági középiskolai osztályok kötelező tananyagának része nemcsak nálunk, hanem Európa legtöbb országában.

 

Sokat készültek

 

Ezúttal három tizenegyedik, valamint két tizenkettedik osztály diákjai mutatták be cégeiket a tanintézet sporttermében. Különféle profilú cégek alakultak: láttunk többek között fotóstúdiót, vendéglőt, panziót és ötcsillagos szállodát, valamint utazási irodát. A vezető tanárok, valamint a diákok nagy gonddal készültek fel a megmérettetésre, hiszen a zsűri több szempont szerint értékelte a cégeket: számított többek között, hogy mennyire jól sikerült a helyszíni cégbemutató, mennyire szép a stand, illetve a bemutató katalógus, mennyire jók a reklámanyagok.

A magyar tagozatos XII. E osztály tanulói egy virtuális panziót nyitottak, melynek neve Sunset Kft.

 

 

Tanulságos volt

 

Ez egy új cég, azaz eddig még nem szerepelt azon a honlapon, ahol az összes ilyen céllal megalakult virtuális cég neve fel van tüntetve, tudtuk meg Albert Andrea tanártól, aki ezt az osztályt irányította. Későb a magyar tagozatos diákok kérdésünkre elmondták: sokat és szívesen foglalkoztak a virtuális céggel, számukra az egész folyamat tanulságos volt, s úgy gondolják, a későbbiekben hasznát vehetik az ennek kapcsán elsajátított tudnivalóknak.

A ma délutáni ünnepségen a diákok sorban bemutatták cégeiket, majd a zsűri értékelése következett. A zsűri tagja volt többek között Florian Mieluț tanfelügyelő, Dorel Șaitoș igazgató, Adriana Petrică aligazgató, Marieta Pop tanár, s a tavaly bemutatott cégek diákmenedzserei is értékelhették az idei munkákat.