Ismét Váradon koncertezik Mága Zoltán hegedűművész

Akt.:
Ismét Váradon koncertezik Mága Zoltán hegedűművész
Újra Nagyváradra érkezik, idén már második alkalommal, Mága Zoltán hegedűművész: az RMDSZ Nőszervezet meghívására Erdélyben és a Partiumban több koncertje is lesz októberben és novemberben a 100 templomi koncert elnevezésű turné keretében.

 

A romániai koncertsorozat Nagyváradon kezdődik, Mága Zoltán hegedűművész október 29-én, kedden 18 órai kezdettel lép fel a váradrogériuszi református templomban, zenekarával együtt, mondta el Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezet országos elnöke. Ezután az ország több magyarlakta városában lesz koncert októberben és novemberben: Aradon, Szászrégenben, Marosvásárhelyen, Kovásznán, Gyergyószentmiklóson, Kézdivásárhelyen, Csíkszeredában, Brassóban, Székelyudvarhelyen és Segesváron.

Jótékony céllal

A támogatói jegyekből befolyt összeget minden alkalommal jótékonysági célra ajánlják fel. A helyi szervezetek javaslatokat tesznek Mága Zoltánnak, és ő választja ki, hogy kinek szánják a befolyt összeget. Nagyváradon két olyan család került fel a listára, ahol a gyermekeknek drága műtétre van szükségük, valamint egy szervezet, mely fogyatékos személyekkel foglalkozik.

A Mága Zoltán által indított ez évi templomi jótékonysági koncertsorozat tavasszal kezdődött, a nyári szünet után pedig szeptember 12-től folytatódott Magyarország különböző településein. Jelenleg vajdasági turnén van a Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, ezután érkezik Romániába; a turné november 30-án ér véget. Támogatói jegyeket a Bihar megyei RMDSZ Fekete Sas-palotabeli székházában lehet igényelni csütörtöktől, október 24-től kezdődően, hétfőtől péntekig. Körülbelül 500 belépőt kínálnak, amennyiben pedig marad még jegy, a koncert előtt is meg lehet váltani ezeket a templomban. Egy belépőjegy ára 20 lej, de további adományokat is elfogadnak.

 

Törő Enikő