Ismét sztrájkközelben az OTL dolgozói

Az OTL dolgozói átlagosan 250 lejes, azaz mintegy tizenkét százalékos fizetésemelést kérnek
Az OTL dolgozói átlagosan 250 lejes, azaz mintegy tizenkét százalékos fizetésemelést kérnek
Noha az internetes felületeken az a hír terjedt el, hogy csütörtökön kora délután egy órától sztrájkba lépnek a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) dolgozói, szerda kora este kapott információk szerint végül elmarad a tervezett sztrájk.

A helyi hírportálok sajtóbeszámolói a szerdai nap folyamán arról szóltak, hogy csütörtökön 13–15 órák között az OTL egyetlen közszállítási járműve sem fog közlekedni Nagyváradon. Szerda délután zajlott le a tárgyalás a szakszervezet és az OTL vezetősége között a Területi Munkaügyi Felügyelőség közvetítésével, az egyeztetés lapzártánk után ért véget. Kora este Romeo Nica, az OTL gazdasági igazgatója telefonon annyit közölt szerkesztőségünkkel, hogy csütörtökön nem állnak le a városban az OTL tömegközlekedési járművei.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az OTL dolgozói átlagosan 250 lejes, azaz mintegy tizenkét százalékos fizetésemelést kérnek, valamint azt, hogy ne változzon a kollektív munkaszerződés, ezzel szemben a vállalat vezetése csak három százalékos emelést ajánlott fel. További adalék, hogy a régebb óta a vállalatnál dolgozó munkavállalóknak egy évben harminchárom szabadnapjuk van, és a vállalat vezetése vissza akarja vásárolni a szabadnapok egy részét, azaz körülbelül 50–100 lejt kínálna minden egyes olyan ledolgozott munkanapért, amelyet a szabadságból vonnának le. Sajtóhírek szerint a dolgozókat nem csábítja ez az ajánlat, ők ugyanis meg szeretnék őrizni szabadnapjaikat.

Pap István