Ismét pont nélkül maradt a DVTK

Ismét pont nélkül maradt a DVTK
A lesz meccs vagy nem lesz meccs kérdés 50 perccel a kiírt időpont előtt dőlt el, miután a játékvezetői hármas másodszor is szemügyre vette a pálya talaját.

Erdős József igenje egy mély talajú, sáros játéktérre mondatott ki, és várható volt, hogy a mocsaras területen nem alakul majd ki szemet gyönyörködtető játék. A csapatok birkóztak egymással a két 16-os között Rósa gólja előtt és után, de igazi helyzet nem alakult ki. A pálya egyes részein a talaj is fékezte a labdát, ami inkább a Vasas taktikájának kedvezett. A piros-kékek ugyanis előnyük birtokában nem kockáztattak túl sokat, beérték azzal, hogy ha hamarabb nem, akkor a 16-osuk előterében megállt parancsoltak a hazai támadásoknak. Emiatt nem volt túl izgalmas a játék, színt csak a szünet hozott, amikor egy promóciós játék keretében a szurkolók közül néhányan óriás labdákat gurítottak végig a pályán, és eközben megtapasztalhatták, hogy csúszik a talaj, többen nem tudták végig a talpon maradni.

Fordulás után

A térfélcserét követően úgy tűnt, hogy a Diósgyőr beindul, a piros-fehérek jóval többet tartózkodtak a vendégek kapuja előtt, mint az első játékrészben. Ez nagyjából egy negyedórán át tartott, és komoly gólhelyzet nélkül múlt el az az időszak. Aztán tolódott a játék, a pálya középső harmadába, a Vasas akarata szerint. Aztán amikor Berki hibája miatt – amiben a csúszós labda mellett valószínűleg a meccsrutin hiánya is közrejátszott – újabb gólt ért el a piros-kék gárda eldőlni látszott a mérkőzés. A lefújásig hátralévő időben a DVTK már nem volt képes megújulni, és az első tavaszi, hazai bajnokin is pont nélkül maradt. A Vasas azzal nyert, hogy rutinosan kihasználta a piros-fehérek két nagy hibáját.

BCs

Percek, események; jegyzőkönyv