Ismét Nyuszi ült a parkban

Nagyvárad- Az RMDSZ várad-réti körzeti szervezete idén nagyszombaton is megrendezte húsvéti programkavalkádját a Petőfi-parkban, Nyuszi ül a parkban címmel. Gazdag kínálat várta az érdeklődőket.

A gyermekek nagy örömére a várad-réti RMDSZ által a Petőfi-parkban megszervezett Nyuszi ül a parkban elnevezésű programkavalkád az idén nagyszombaton immár tizenkettedik alkalommal került lebonyolításra. Eleinte úgy tűnt, hogy az időjárás ismét megtréfálja a szervezőket- tavaly a bábszínházban kellett megszervezni a rendezvényt a zuhogó eső miatt-, Tripa Renáta műsorvezető irányításával azonban együttes erővel sikerült elűzni a felhőket, „akik” hallgattak a huss felszólításra. Az együttlét egyik fénypontja, a tojáskereső verseny 10 órakor kezdődött: Huszár István önkormányzati képviselő biztatására két kategóriában- óvodások és iskolások- rajtoltak a csillogó szemű gyerekek, hogy nagy lelkesedéssel felkutassanak az elrejtett több mint 700 piros tojás közül legalább tízet, amiért jutalom járt.

Rajzverseny

A változatos programban szerepelt még bábelőadás, locsoló-, valamint rajzverseny is, a téma Az én húsvétom volt. Kohr Mária tanítónő kézműves-foglalkozásokkal várta a gyermekeket, és a gyöngyfűzés sem maradt el. A jótékonysági célt szolgáló tombola ára változatlan maradt- két lej-, a nyereménytárgyak változatosak voltak, a fődíj pedig egy tapsifüles volt. Lehetett még ugyanakkor nyuszikat és csibéket is simogatni.

Figyelemre méltó, hogy a helyszínen elkülönítenek egy külön részt, ahol a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett váradi Szent Angéla-ház lakói számára gyűjtöttek tartós élelmiszereket, és bár még nem döntöttek erről, valószínű, hogy a tombolabevételt is ezen gyermekek javára ajánlják fel. A rendezvényt többen is támogatják: Szabó Ödön parlamenti képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke, Simon Ferenc vállalkozó, Fodré Gabriella, az RMDSZ Nőszervezet területi koordinátora, valamint cégek.

Ciucur Losonczi Antonius