Ismét nyuszi ült a parkban

Akt.:
Ismét nyuszi ült a parkban
Idén nagyszombaton is megszervezte a várad-réti RMDSZ-körzet és a The Different Egyesület a Nyuszi ül a parkban elnevezésű húsvéti programkavalkádot a Petőfi-parkban, sok résztvevővel.

Nem sütött ugyan a nap, és a szél is fújt egy kicsit, de azért kellemes volt az idő nagyszombat délben, így a változatos programkínálat mellett valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy szép számú érdeklődőt vonzott a nagyvárad-réti RMDSZ körzet és a The Different Egyesület által szervezett Nyuszi ül a parkban elnevezésű kavalkád a Petőfi-parkban, mely vidám gyermekhangoktól, nevetéstől volt hangos. Az idén egy kicsit később, vagyis 11 óra előtt néhány perccel kezdődtek az események, spontán módon, ugyanis a gyerekek meg se várták, hogy elhangzanak a rajtra buzdító mágikus szavak, máris elkezdték keresni a bokrok közt elrejtett 1000 tojást, illetve hát begyűjteni ezek közül néhányat. Aki tehát kicsit később érkezett, a startról tehát lemaradt, de vigasztalódhatott azzal, hogy benevezhetett például a locsolóvers-mondó versenybe, bebizonyítva ország világ előtt, hogy milyen talpraesett legényke vagy… leányka. Az alkalomhoz illően nem túl szigorú zsűrit Kele Tünde tanárnő, Pető Dalma RMDSZ-es városi önkormányzati képviselő, a dél-rogériuszi RMDSZ-körzet elnöke és Kor Mária tanítónő alkották.

Programok

Ezt megelőzően még hivatalosan is megnyitottnak nyilvánította a rendezvényt Somogyi Orsolya réti RMDSZ-elnök és Botházy Nándor, az RMDSZ nagyváradi szervezetének ügyvezető elnöke.
Tojásfestő versenyt is hirdettek, illetve párhuzamos tevékenységek zajlottak: Bálint Beáta tanárnő vezetésével kézműves-foglalkozások, melynek során a gyerekek húsvéti dekorációkat készítettek, közben pedig néhány tíz méterrel „nyusziolimpia” volt, azaz ötpróbás ügyességi verseny, könnyebb feladatokkal. A Magocska baptista bábcsoportot is meghívták, hogy adja elő a Húsvéti csoda című bábjátékát. Mindeközben nyuszikat lehetett simogatni, s tombolahúzás is volt, melynek során fődíjként élő nyuszikat sorsoltak ki. A két szervezet lelkes önkéntesei mellett a rendezvény megszervezéséhez az RMDSZ Communitas Alapítványa, a Dimitrie Cantemir Általános Iskola diákjai, Bálint Beáta tanárnő, Simon Ferenc hegyközkovácsi vállalkozó, Kőrösi Kristóf NMD-elnök, a réti református templom imaközössége, valamint a dél-rogériuszi RMDSZ-körzet is hozzájárult.

Ciucur Losonczi Antonius