Ismét megvertek magyarul beszélgető fiatalokat Kolozsváron

Kolozsvár – Az MTI az erdélyi magyar sajtótól átvett információk alapján azt írja, hogy három magyar fiatalembert bántalmaztak szombat hajnalban Kolozsváron. Egy kisebb csoport egyetemista egymás közt magyarul beszélgetve tartott a kolozsvári zeneiskola melletti park felől a Malom utca irányába.

Útjukat három ismeretlen román fiatal keresztezte, akik, miután elhaladtak a magyarul beszélgető diákok mellett, visszafordultak, és hátba támadták őket. Néhány ütlegelés után a földre teperték, összerugdosták őket, majd elszaladtak a Sétatér irányába.

A verés egyik áldozata, Ambrus István újságíró elmondása szerint éppen barátnőikkel tartottak hazafelé magyarul beszélgetve, amikor teljesen váratlanul megtámadták őket. Mikor a támadók elrohantak, lebozgorozták őket. A támadás következtében az egyik fiatalembernek betört az orra, egy másiknak pedig az arca dagadt fel. A törvényszéki orvos az ortodox virágvasárnap ünnepére hivatkozva azt mondta a megtámadottaknak, hogy csak két nappal később, azaz hétfőn állítja ki a látleletet, amivel az áldozatok majd a rendőrségen feljelentést tudnak tenni. Amint ez megvan, a fiatalok feljelentést tesznek az ismeretlen tettesek ellen.