Ismét Mandala-nyár a várban

Ismét Mandala-nyár a várban
Nagyvárad- Az idén nyáron is a Nagyváradi Magyar Diákszövetség és a nyíregyházi Mandala Dalszínház közös programokat hirdet a várbeli nyári színházban. Kiemelt partner az RMDSZ Bihar megyei szervezete.

A részletekről hétfő délelőtt a megyei RMDSZ Sas-palotabeli székházában tájékoztattak. Szabó Ödön ügyvezető elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy tavaly indult kezdeményezés folytatásáról van szó, melynek célja a várban levő nyári színház kihasználása. Könnyed műfajú előadások lesznek, hiszen ebben az időszakban inkább ezekre vevő a közönség, nem csupán Váradon, hanem mindenhol. Örömre ad okot, hogy olyan közkedvelt, illetve -ismert budapesti színészek is szerepelni fognak, mint Hegyi Barbara, Lukács Sándor, Tahi-Tóth László, Harsányi Gábor, Magyar Attila, Nyertes Zsuzsa, Heller Tamás, Beleznay Endre vagy Mikó István. A jegyek 10-15 lejbe kerülnek, az öt előadás megtekintésére feljogosító bérlet ára 50 lej. Az első évad tapasztalataira támaszkodva elsősorban azoknak szeretnének kedveskedni az eseménysorozattal, akiknek nincs pénzük elmenni máshova nyaralni, de azért élmények után és tartalmas szórakozásra vágynak. Egyébként a szervezők nyitottak a további ötletekre, ezért egy dobozt is kihelyeznek, ahová a javaslatokat tartalmazó cetliket be lehet majd tenni.

Hajmeresztő

Dobos László, a Mandala Dalszínház igazgatója elmondta, hogy a 22. Mandala Nyár keretében négy településen- Nyíregyházán, Debrecenben, Nagyváradon és Hajdúdorogon- lépnek fel. Az előadások közt vannak ismétlődő produkciók, mert így kedvezőbb anyagi feltételekben tudtak megegyezni a fővárosi színészekkel. Váradra két saját és három vendégelőadást hoznak. Július 14-én, vasárnap 21 órától M. Schisgal: Szerelem, ó! című kétrészes pár-játéka tekinthető meg, melynek érdekessége, hogy régebben Bárdy György, Darvas Iván és Ruttkai Éva játszottak benne, most pedig Hegyi Barbara, Lukács Sándor, Tahi-Tóth László a szereplők. Július 28-án, vasárnap 21 órától Ray Cooney: Csitt-chat klikk-bumm című vígjátéka nézhető meg, ami nem más, mint a Páratlan páros tizenöt évvel később játszódó folytatása. Harsányi Gábor lesz az egyik főszereplője Vadnai László- Rejtő Jenő- Vaszary Gábor Régi pesti kabaréjának augusztus 10-én, szombaton 21 órától. Mikó István címszereplésével és átiratában Jaroslav Hasek derék katonája, Svejk fog megelevenedni augusztus 18-án, vasárnap 21 órától, kivételesen talán nem a nyári színházban, hanem valamelyik pubban, de erről még zajlanak a tárgyalások. A széria Paul Portner Hajmeresztő című interaktív bűnügyi társasjátékával zárul augusztus 24-én, szombaton 20 órától. Ennek szellemességét és különlegességét az adja, hogy a nézők maguk is tanúk és nyomozók egyszerre, folyamatosan munkában vannak. Kérdezhetnek, közbeszólhatnak, és ők dönthetik el: ki a leggyanúsabb figura. Amúgy még rossz idő esetén sem fog elmaradni egyetlen előadás sem, csak másnapra tevődik át.

Debreczeni Sándortól, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ifjúsági ügyekért felelős ügyvezető alelnökétől megtudtuk, hogy jegyeket a Sas-palotában, az RMDSZ-székhelyén és az NMD Ifjúsági Központjában lehet venni, a helyszínen, valamint külső terjesztési pontoknál is.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: , , ,