Ismét Mălan az alpolgármester

Ismét Mălan az alpolgármester
Amint az várható volt, a nagyváradi helyi tanács liberális többsége Mircea Mălan korábbi alpolgármestert választotta újra ebbe a tisztségbe a keddi tanácsülésen.

A keddi váradi helyi tanácsülés első két napirendi pontja egy új alpolgármester megválasztására vonatkozott, lévén, hogy korábban a szintén liberális párti Dacian Palladi, a város egyik alpolgármestere lemondott erről a tisztségről. A tanácsülésen csak a liberális frakció nevezett meg alpolgármesterjelöltet Mălan személyében, így a jelenlévő huszonnégy tanácsos arról dönthetett, hogy akarja-e őt alpolgármesternek, vagy sem.

A tanácsosok egyenként mentek be a városháza nagytermében elhelyezett szavazófülkébe és adták le szavazatukat. A voksok megszámlálása után kiderült, hogy Mircea Mălan tizenöt szavazatot kapott, ellene szavaztak öten, míg négyen tartózkodtak. Mivel a szavazás titkos volt, ezért csak feltételezni lehet, hogy a szociáldemokrata frakció öt tagja szavazott nemmel, az RMDSZ frakció négy tagja pedig tartózkodott. Az alpolgármester megválasztásához egyébként minimum tizennégy szavazatra volt szükség. A nagyváradi önkormányzat közleményt adott ki, amelyben idézi Mircea Mălant, aki nagy felelősségnek nevezte azt, hogy folytathatja azt a munkát, amit Ilie Bolojan polgármester mellett kezdett meg a 2012–2016 választási ciklusban. A mostani mandátuma alatt legfontosabb feladatának az európai uniós források lehívását tartja.

Pap István