Ismét lesz Partiumi farsangi bál

Ismét lesz Partiumi farsangi bál
Nagyvárad- Szerdán az RMDSZ székházában sajtótájékoztatót tartottak a Partium Alapítvány kuratóriumának tagjai. Két rendezvényre: egy könyvbemutatóra és egy farsangi bálra hívták fel a figyelmet.

Dr. Földes Béla kuratórium elnök kiemelte, hogy a Partium Alapítvány mindig egyik feladatának tekintette kulturális események szervezését, ezen célkitűzés megvalósításába illeszkedik az a könyvbemutató és irodalmi est, melyre január 17-én, pénteken 17 órától kerül sor a bábszínházban. Markó Béla: Csatolmány- költészet politika nélkül. Vagy mégis? című verseskötetét ismertetik, ami főleg a tavalyi évben írt költeményeket tartalmaz, melyek a szerző irodalmi, művészeti és társadalmi elkötelezettségéről tanúskodnak. A költővel Lakatos Péter és Szűcs László beszélgetnek politikáról és irodalomról, közreműködnek Kovács Enikő, Mátyás Zsolt Imre és Meleg Vilmos színművészek.

Operettvarázs

A sajtótájékoztató másik témájára áttérve dr. Földes Béla kifejtette: több mint tíz évvel ezelőtt úgy tűnt, érezhető a polgárosodás a mi közösségünk körében is, a szerkezeti változások pedig bizonyos szokások megnyilvánulását, meghonosítását tették lehetővé. Ezt az igényt felismerve gondolták úgy Lakatos Péterrel és Kiss Sándorral közösen úgy, hogy az Anna-bálok mintájára hagyományteremtő szándékkal szervezni kellene Váradon is egy hasonló összejövetelt, nem ezekkel versenyezve vagy szembeállva, hanem egy alternatívát kínálva az ismerkedésre, az igényes szórakozásra, a művelődésre és a kulturális értékek népszerűsítésére. Az első bált tíz évvel ezelőtt szervezték a Rimanóczy-ház vendéglőjében, méltó környezetben, és azóta az elmúlt két évet kivéve minden esztendőben sort kerítettek rá.

Az idén február 8-án, szombaton 18 órától rendezik meg az Ady Endre Kulturális Központban. A svédasztalos étkeztetésről egy debreceni catering cég gondoskodik, és műsorral készülnek a kolozsvári Állami Magyar Opera és Színház művészei. Az Operettvarázs című előadásban énekszámmal fellép Balázs Borbála, Barabás Zsuzsanna, Ádám János és Laczkó Róbert, akiket Kulcsár Szabolcs kísér zongorán. Az est további részében a magyarországi Fix zenekar gondoskodik majd a minőségi zenéről, a műsorvezető Kecskés Mónika lesz. A 140 lejes meghívókat- melyekért ugyanannyit kell fizetni mint három évvel ezelőtt- az RMDSZ Sas-palotabeli titkárságán lehet igényelni, legkésőbb január 31-ig, mert a helyek száma korlátozott. Bővebb információk a 0259/432.884-es telefonszámon kaphatóak.

Ciucur Losonczi Antonius