Ismét halasztva

Újra, immár harmadszor is elodázták a döntést a Craiova–Craiova, de nevezhetnénk Râmnicu Vâlcea–Bihar FC ügyben: mint azt már korábban jeleztük, a vâlceai alakulat jogtalanul szerepeltette Ionut Mandeát a váradiak ellen 1–0-ra megnyert 5. fordulóbeli mérkőzésen.

Miután a craiovaiak bizonyítani tudják, hogy náluk jogosan játszott, a Vâlcea csak a román labdarúgásban már megszokott, minden kiskaput kijátszó „isteni kézben” bízik, hogy elintézi azt, ami rendes körülmények között visszavonhatatlan lenne: a három bajnoki pont „jogos tulajdonosa” a Bihar FC!

Birkatürelem! Meddig?

Mindeközben a váradi klub vezetőségének egyik-másik tagja immár negyedik hete utazik fel Bukarestbe, ügyeinek mihamarabbi elintézése érdekében, költik az amúgy is nagyon kevés pénzt, amit inkább a labdarúgóknak adnák, akik továbbra is a bizalom jegyében nem kérvényezték a labdarúgó-szövetségénél, hogy szabadon igazolható játékossá nyilvánítsák őket. A megye és a város nem folyósította a beígért összegeket, s ha folytatódnak az áldatlan – pénzügyi – állapotok, hamarosan két csapatra való labdarúgó mond búcsút Nagyváradnak, ráadásul teljesen ingyen…

 

Szántó Á. Zoltán